Târgu-Jiu: Specializări noi la Universitatea Constantin Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din anul universitar 2010-2011, în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi au fost autorizate două nouă specializări. Locurile la specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială  precum şi Asistenţă Medicală Generală au fost ocupate aproape integral.

Specializările Kinetoterapie şi Motricitate Specială , precum şi Asistenţă Medicală Generală, formează specialişti cu o calificare superioară în oferirea de servicii de sănătate. Acestea s-au bucurat de succes în rândul absolvenţilor de liceu întrucât au fost căutate încă de la înfiinţare. Astfel, aproape toate locurile au fost ocupate. „Cele două specializări aparţin Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Am observat că în ultimii ani absolvenţii nu-şi găseau locuri de muncă în domeniul învăţământului, ca profesori de sport. Au şi fost depuse cereri pentru ca la nivelul facultăţii să se creeze aceste tipuri de specializări. Perioada înscrierilor tocmai s-a încheiat. Numărul candidaţilor înscrişi este foarte bun ţinând cont, totuşi, de faptul că au susţinut un examen scris la proba de biologie“, a declarat Liviu Neamţ, purtătorn de cuvânt al Universităţii Constantin Brâncuşi  din municipiul Târgu-Jiu. Instruirea teoretică şi practică a studenţilor se va desfăşura pe parcursul a trei ani universitari, pentru Kinetoterapie, şi, respectiv, patru ani pentru pregătirea asistenţilor medicali.


Investiţii de 50.000 de lei în laboratorul medical


Liviu Neamţ a precizat că au fost investiţi 20.000 de lei pentru laboratorul de la Drăgoieni,  unde vor fi instruiţi viitorii asistenţi medicali. Până la toamnă se vor mai face dotări în valoare de 30.000 de lei pentru aparatură medicală. Dan Mălăescu, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică, a fost iniţiatorul înfiinţării celor două specializări. „M-am zbătut şi am depus o serie de dosare la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior pentru avizarea acestora. Este o mare realizare pentru judeţul Gorj. Asta înseamnă piatra de temelie a învăţământului universitar medical“. Taxa de şcolarizare la specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială este 3 200 lei pe an , iar la Asistenţă Medicală Generală este de 4 000 lei pe an.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite