Sora elevului înjunghiat în faţa unui liceu din Craiova va cânta la Târgu-Jiu în memoria fratelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul intitulat „Agora nonviolenţei Andrei” va avea loc vineri, la ora 18.00, în Parcul Central. Iniţiativa aparţine Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, unde Andrei Goreci a activat ca voluntar, fiind tras un semnal de alarmă asupra fenomenului violenţei.

În cadrul evenimentului organizat în oraşul lui Brâncuşi în memoria tânărului ucis pe 7 octombrie 2010, în timp ce se îndrepta spre şcoală, când încerca să-şi apere un coleg, va urca pe scenă şi sora sa, Teona Goreci, o tânără speranţă a folkului.

„Este un proiect de luptă împotriva violenţei, pentru că, din păcate, în toată ţara şi chiar şi în judeţul Gorj violenţa îşi spune cuvântul la fiecare pas. Iniţiatorii sunt cei din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj. Acest baiat este din Dolj, a murit anul trecut, în octombrie , se numeşte Andrei Eduard Goreci, era voluntar al Direcţiei pentru Tineret Dolj şi a încercat să aplaneze un conflict în drum spre şcoală, care se iscase între un coleg şi altcineva , el a murit. Era implicat în multe proiecte, lupta împotriva violenţei. Direcţia de Tineret  Dolj a decis să infiinţeze în fiecare judeţ un spaţiu în care tinerii să lupte împotriva violenţei prin artă. Nu este un proiect finanţat, toata lumea face voluntar ceea ce se va întâmpla vineri, vor veni tineri din Dolj care vor prezenta câteva numere deosebite de folk, printre care şi sora lui Andrei, interpreţi de muzică populară, uşoară, trupe de dansuri clasice, moderne”, a precizat Aura Stoenescu, preşedinta Asociaţiei Pro Vertical. 

Aura Stoenescu spune că pe scenă vor urca tineri talentaţi din Dolj şi Gorj

image

La evenimentul organizat cu sprijinul  Părimăriei Târgu-Jiu vor urca pe scenă şi tinerii talentaţi din cadrul Palatului Copiilor din municipiu. „Ne-a sensibilizat acest proiect, la care sunt mai multe instituţii părtaşe şi ne bucurăm să fim alături de ele”, a adăugat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Rommel Voicu, tânărul de 19 ani din Dolj, care l-a ucis pe elevul  Liceului Tudor Arghezi din Craiova, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 16 ani şi opt luni de închisoare. Până la vârsta de 17 ani, când a avut loc  tragedia, Andrei Goreci a fost implicat în proiecte şi a lupta împotriva discriminării, violenţei şi a drogurilor. Urmase cursuri de tehnică şi artă fotografică, dar şi de fotomodel, practicase judo şi fotbal şi a făcut parte din echipa de rugby a liceului la care învăţa.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite