Târgu-Jiu: Şomerii şi pensionarii nevoiaşi nu-şi ridică făina ce li se oferă gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tone de zahăr şi făină, primite de la Uniunea Europeană, zac în depozitul Cantinei de Ajutor Social, iar autorităţile nu reuşesc să dea de urma nevoiaşilor înscrişi în program.

Aproape jumătate dintre târgujienii, beneficiari de ajutoare alimentare, nu şi-au ridicat produsele la care au dreptul potrivit H.G. nr. 600/13.05.2009. Până în prezent, pachetele cu alimente au fost ridicate de 4115 de beneficiari, din cei 7651 care sunt îndreptăţiţi să le primească. „3536 de persoane nu au venit să-şi ridice ajutoarele. Probabil le este ruşine. Să vină cât mai repede. În depozit sunt câteva zeci de tone de zahăr, făină, biscuiţi şi paste făinoase. Unele expiră în martie, iar unele în aprilie. Cu excepţia laptelui praf, toate celelalte produse alimentare sunt disponibile şi pot fi ridicate de la sediul Direcţiei de Protecţie Socială, strada Constantin Brâncuşi Nr. 3“, a spus Lizica Pârvu, referent în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. 


Pensionarii şi şomerii nu şi-au ridicat ajutoarele


Se pare că cei mai mulţi dintre nevoiaşii care nu şi-au ridicat nici până acum alimentele sunt pensionarii cu venit mai mic de 400 de lei lunar şi şomerii. Astfel, din cei 1806 pensionari care au dreptul la ajutoare, doar 744 s-au prezentat la sediu. La nivelul municipiului Târgu-Jiu sunt înregistraţi 2976 de şomeri. Din aceştia 1457 sunt aşteptaţi să-şi ridice alimentele. În total 3536 de oameni sunt aşteptaţi la sediul cantinei de ajutor social din zona Pieţei Centrale. Fiecare persoană are dreptul la 14 kilograme de făină, 1 kg de zahăr, 7 kg de mălai, 3,2 kg de paste  făinoase, 1 kg de lapte praf şi 1, 3 de biscuiţi. 



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite