Târgu-Jiu: Şomerii din Gorj plătiţi cu 14 euro pe oră, la cules de căpşuni în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană  vine cu oferte de locuri de muncă pentru şomerii din Gorj. Astfel, 600 de joburi vor fi puse la bătaie de către angajatorii din Spania şi Danemarca în domeniul agriculturii. Cei interesaţi sunt aştepaţi la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru depunerea CV-urilor.

În judeţul Gorj sunt înregistraţi peste 16.000 de şomeri. Aceştia au posibilitatea să plece în străinătate, la cules de căpşuni, pentru a câştiga sume mult mai mari de bani, decât ar putea câştiga în ţară. Danemarca oferă 200 de locuri de muncă la cules de căpşuni  zmeură, mazăre, ceapă, dovleci. De asemenea, sunt vacante şi câteva posturi de şoferi pe tractor, autobuz, camion  şi motostivuitor. Pentru aceste posturi, gorjenii interesaţi pot depune CV-uri la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Contractele de muncă vor fi încheiate între 3 şi 6 luni. Selecţia va avea loc în luna martie. Cei care vor fi angajaţi vor fi plătiţi cu 14 euro pe oră.

Spania oferă mai mult

Alte 400 de locuri de muncă sunt oferite de către angajatorii din Spania.  Acestea sunt adresate exclusiv femeilor care sunt interesate să vină la cules de căpşune. CV-urile se depun până pe 27 ianuarie, iar selecţia va avea loc în luna februarie. Gorjencele care vor fi selectate să lucreze în Spania vor fi plătite cu 37 de euro pe oră. 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite