Şomerii, ofertaţi de angajatori străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au primit o nouă ofertă din străinătate pentru şomeri. De această dată nu mai este vorba de lucrători de ferme, ci de bucătari, ospătari sau şefi de şantier.

La bucătari, se cere calificare în domeniu, independenţă la locul de muncă şi carnet de şofer. Cele două joburi sunt oferite de patronul unui restaurant din localitatea Helbra, din Germania, iar gorjenii care vor să gătească pentru nemţi trebuie să se ocupe şi de aprovizionare, să calculeze costurile şi să pregătească fiecare meniu în parte. Nu se specifică însă dacă este obligatorie cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul va fi negociat la faţa locului, conform tarifelor din gastronomie. Contractul începe imediat după preselecţie. Ultima zi în care se mai poate aplica pentru acest job este 31 iulie, iar cei interesaţi sunt aşteptaţi la sediul AJOFM, din Târgu-Jiu. La acelaşi restaurant există şi un post de ospătar, în cadrul căruia tinerii trebuie doar să servească oaspeţii şi să planifice evenimentele.

Şomerii care nu vor să meargă în Germania, pot alege Lituania, unde se caută un inginer constructor - şef de şantier, pentru un salariu de până la 1.000 de euro lunar. Condiţia principală o reprezintă studiile superioare în domeniul construcţiilor. Se cere cunoaşterea limbilor rusă şi engleză.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite