Târgu-Jiu: Şomaj de toamnă la SNLO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au anunţat un nou val de şomaj tehnic în rândul minerilor, din cauza cererii scăzute de cărbune.

Cei 8.000 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului (SNL) Oltenia au aflat astăzi că doar minerii din carierele care au avut cereri neînsemnate de cărbune vor fi trimişi acasă. Nu pentru două săptămâni, ci pentru  o perioadă record, de exact două luni, însă cu pauze. „Programul este pentru fiecare carieră, dar se va intra în şomaj tehnic în funcţie de posibilităţile de producţie şi de costuri.  Carierele care produc eficient vor funcţiona normal. Sunt subunităţi cu oameni care vor sta două luni în şomaj, iar altele în care vor sta cinci zile acasă. Cel mai puţin vor sta minerii de la Lupoaia, Rosiuţa şi Roşia, care vor intra în şomaj decât în ultimele 5 zile din decembrie, în perioada sărbătorilor. Mai afectată va fi Cariera Berbeşti, care asigură desfacere doar la Govora. Cei de la Cariera Berleşti vor sta două luni, iar subteranul de la Motru, unde sunt 740 de salariaţi, va staţiona două luni, o lună în septembrie şi una în decembrie“, declară Daniel Burlan, directorul SNLO.

„Mergem la cules“

 „Este bine că intrăm în şomaj, pentru că avem timp să mergem la cules şi la muncile câmpului“, a spus Cătălin Stoian, un angajat al SNLO. Pe perioada şomajului tehnic, ortacii vor primi decât 75% din salariu.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite