Târgu-Jiu: Solişti vocali şi instrumentişti din ţară luptă pentru trofeul Festivalului „Maria Lătăreţu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, marele premiu şi trofeul  „Maria Lătăreţu“ a fost oferit solistului vocal Bogdan Toma din Hunedoara
Anul trecut, marele premiu şi trofeul „Maria Lătăreţu“ a fost oferit solistului vocal Bogdan Toma din Hunedoara

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu” va debuta luni la la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu.

Ansamblul artistic profesionist ,,Doina Gorjului”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Arte Târgu-Jiu organizează în perioada 8-11 noiembrie, ediţia cu numărul XVII a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu“, Evenimentul îşi va oferi o şansă reală tinerilor interpreţi, instrumentişti şi vocali, din toată ţara. Astfel, va avea loc un concurs care are ca scop descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente şi punerea în valoare a cântecului popular autentic. Ediţia se adresează soliştilor vocali şi instrumentişti neprofesionişti (neangajaţi într-o instituţie profesionistă de spectacole). Festivalul va avea două secţiuni, cea a soliştilor vocali şi cea a soliştilor intrumentişti.

Fiecare judeţ poate participa cu 2 solişti vocali şi 2 solişti instrumentişti (băieţi/fete), cu vârste cuprinse între 16-35 ani. Fiecare interpret se prezintă în concurs cu două piese: - doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic, fără acompaniament; - o melodie ritmată, cu acompaniament orchestral.
Preselecţia va avea loc în data de 08 noiembrie 2010. Taxa de participare/înscriere este de 25 lei. Spectacolele-concurs se vor desfăşura în zilele de 09 şi 10 noiembrie la Casa de cultură a sindicatelor din Târgu-Jiu, ziua de 11 noiembrie fiind rezervată pelerinajului la Casa-muzeu ,,Maria Lătăreţu'' de la Bălceşti, precum şi Galei laureaţilor de la Târgu-Jiu. Festivitatea de premiere va avea loc pe 12 noiembrie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite