Târgu-Jiu: Şoferii au intrat cu viteză în radarele invizibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitezomanii care au gonit astăzi cu maşinile pe străzile din Gorj au fost nevoiţi să frâneze la semnalele poliţiştilor, fiind sancţionaţi cu amenzi usturătoare.

Oamenii legii au organizat o razie de amploare, care se va desfăşura pe parcursul întregii zile.

În această perioadă s-au înregistrat foarte multe accidente rutiere grave, soldate cu morţi, iar principala cauză a fost depăşirea vitezei regulamentare. Astăzi, se va desfăşura la nivel naţional campania intitulată «Alege viaţa», iar în judeţul Gorj au fost organizate 11 filtre, care vor acţiona pe parcursul întregii zile”, precizează Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Unii dintre şoferii amendaţi au reacţionat violent. „Nu semnez procesul verbal. Vreau să imi arate mie că am depăşit viteza regulamentară. Nu cred că m-au filmat”, a precizat conducătorul unui TIR. Acesta a primit o amendă de 120 de lei şi două puncte penalizare.

Poliţie

Alţi gorjeni au primit amenzile cu zâmbetul pe buze. „Vă multumesc frumos pentru amendă”, i-a spus un om de afaceri gorjean agentului de poliţie.

image

Opt din cele 11 radare amplasate în Gorj sunt de ultimă generaţie. Autoturismele au fost achiziţionate cu fonduri europene, valoarea uneia ajungând la suma de aproximativ 150 de mii de lei. Cele patru Dacii Logan Break sunt dotate cu aer condiţionat, ABS şi geamuri electrice. Cât despre echipamentele de măsurare a vitezei, oamenii legii spun că principala noutate constă în faptul că imaginile sunt stocate pe un hard disk, şi nu pe casetă, aşa cum se întâmplă în cazul radarelor obişnuite.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite