Târgu-Jiu: Şmecherii de la volan lasă persoanele cu handicap fără locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Levente Kiss caută în zadar un loc de parcare liber
Levente Kiss caută în zadar un loc de parcare liber

Persoanele cu handicap se pâng că locurile de parcare destinate lor sunt ocupate de maşinile şoferilor sănătoşi.  Levente Kiss a căutat fără niciun rezultat, un loc liber în toate parcările primăriei prevăzute cu indicatoare pentru persoane cu handicap.

Maşina este o necesitate pentru el, şi nu un moft. Levente Kiss, 39 de ani, suferă de tetrapareză spastică şi se deplasează cu ajutorul autoturismului pe care l-a adaptat handicapului său. Din păcate, tot timpul găseşte locurile de parcare destinate autoturismelor persoanelor cu handicap ocupate de maşinile şoferilor care nu au nicio problemă de sănătate. Acesta a căutat astăzi un loc de parcare în tot municipiul Târgu-Jiu, dar toate erau ocupate de alte maşini.

Locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap sunt ocupare mereu de maşinile şoferilor sănătoşi

Am nevoie să merg la diverse instituţii pentru a-mi rezolva anumite probleme, dar găsesc tot timpul locurile de parcare ocupate, de regulă, de maşinile angajaţilor. Foarte rar se întâmplă să găsesc un loc de parcare liber. Într-o zi normală nu găsesc niciun loc liber, poate doar în zilele de sâmbătă sau duminică“, spune supărat Levente Kiss. Acesta a fost şi în străinătate şi acolo a găsit mereu locuri libere: „Am fost în Germania şi Italia. Acolo se aplică legea, iar la noi nu. Problema e că nu se aplică amenzi celor care încalcă legea. Levente Kiss se deplasează prin oraş cu ajutorul cârjelor, astfel încât maşina îi este de mare ajutor“.

Poliţia Comunitară trebuie să fie mai exigentă

Preşedintele Asociaţiei Persoanele cu Handicap din Oltenia, Mircea Andrei, spune că Poliţia Comunitară trebuie să fie mai dură cu cei care îşi parchează  maşinile pe locurile rezervate: „Am primit mai multe sesizări din partea persoanelor cu handicap care nu au unde să-şi parcheze autoturismele. Poliţia Comunitară ar trebui să fie mult mai perseverentă şi exigentă cu cei care încalcă legea. Sunt foarte multe persoane cu dizabilităţi care se plâng de această situaţie neplăcută“.

20-30 de amenzi pe săptămână

Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, spune că se dau în fiecare săptămână 20-30 de amenzi celor care ocupă ilegal locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi: „Nu putem să punem câte un poliţist în fiecare parcare. Sunt instituţii unde condăcătorii şi angajaţii îşi parchează maşinile fără jenă pe aceste locuri. Asta înseamnă lipsă de civilizaţie. Vom continua acţiunile de verificare şi se va desfăşura chiar şi o campanie“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite