Târgu-Jiu: Sinucideri la indigo: Încă o elevă s-a aruncat în Jiu după modelul liceenei eminente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată de 13 ani, elevă în clasa a VII la Şcoala Generală din Stăneşti, s-a aruncat în Jiu astăzi, în jurul orei 11.00, fiind salvată de la moarte în ultima clipă de un trecător.

După ce doi elevi din Târgu-Jiu şi-au pus capăt în acelaşi mod, o altă fată a vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa. Aceasta nu s-a dus astăzi la şcoală şi a venit cu o vecină la Târgu-Jiu, iar după ce a consumat mai multe beri i-a spus că vrea să moară precum Raluca Drăguşin. „A lipsit de la ore şi a venit împreună cu mine la Târgu-Jiu, cu microbuzul. Mi-a spus că a văzut la televizor cazul Ralucăi şi că vrea să facă şi ea la fel. Eram în parc. A luat trei - patru doze de bere de la magazin, apoi mi-a spus că se duce la toaletă şi nu am mai văzut-o. A scos-o din apă un băiat“, a relatat Adriana Besoi, de 19 ani, vecină cu Ana-Maria.

Adriana Besoi (foto dreapta) a spus că minora a mai încercat anul trecut să-şi taie venele

image

Eleva se află acum la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu şi primeşte îngrijiri medicale.

image
image

„S-a prezentat în serviciul Unităţii de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu o tânără de 13 ani cu tentativă de suicid. Este stabilă hemodinamic şi respirator. Urmează a fi investigată şi va fi consiliată la psihiatrie”, a spus Alina Bumbaru, medicul care s-a ocupat de caz.

image

Tatăl său a venit în urmă cu puţin timp la spital. „Eu eram la muncă, la Târgu-Cărbuneşti. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am cuvinte. Chiar nu consumă băuturi alcoolice", a declarat Constantin Bădilescu.

image

Ana-Maria a fost scoasă din apă de un trecător. Alexandru Copotoiu a venit şi la spital să vadă în ce stare se află minora.

image

Medicii, psihologii, profesorii şi părinţii elevilor care învaţă în liceele din Târgu-Jiu sunt în stare de alertă, după toate aceste evenimente. „În ultima săptămână s-au produs şase sinucideri pe raza judeţului nostru, iar media de vârstă este de circa 20 de ani, fapt care ne duce la concluzia că există o anumită stare emoţională negativă prezentă la anumiţi tineri. Este posibil ca sinuciderea băiatului de 16 ani să fie una la indigo, dar aceasta s-a produs numai pe fondul unor probleme emoţionale preexistente. Aş vrea să atrag atenţia părinţilor ca, atunci când copiii lor adolescenţi îi anunţă că vor să se sinucidă, să o ia cu toată seriozitatea şi să apeleze la ajutor de specialitate, pentru că depresia poate fi tratată. Întâi se caută motivaţie, apoi mijlocul şi în ultimul rând se produce actul suicidar. Nu trebuie să ne speriem nici de psihiatrie, pentru că asta nu înseamnă că eşti nebun, pot fi ajutaţi să meargă mai departe”, a declarat Claudia Beldean, directoarea Serviciului de Medicină Legală Gorj.

Scenariul sinuciderii Ralucăi Drăguşin a mai fost pus în aplicare şi de un tânăr de 16 ani, care a decedat în aceleaşi condiţii

image

Mihai Zahariuc a fost găsit vineri în Jiu cu un ghiozdan plin cu pietre în jurul gâtului, la fel ca şi Raluca

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite