Târgu-Jiu: Simona Bărăscu, o fană înrăită a Angelei Similea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionată de muzica uşoară încă din copilărie. Simona colecţionează poze, pick-up-uri şi CD-uri cu piesele cunoscutei interprete Angela Similea.

La 17 ani asculta diverse emisiuni de muzică uşoară la radio. Cel mai mult au impresionat-o melodiile Angelei  imilea. „Plângeam când o ascultam. Îmi plăceau foarte mult cântecele ei. La un moment, începusem să fredonez câteva din piesele artistei. În liceu am fost selectată să particip la diverse serbări importante. Cântam cu colegii la evenimente de sfârşit de an la Casa de Cultură Târgu-Jiu“, îşi aminteşte Simona Bărăscu. Din pasiune pentru muzică s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. „L-am avut ca profesor pe Gelu Albici. Încă din primul an de studiu, 1984, am cântat pe scena casei de cultură la «Cântarea României». Am avut mari emoţii, a fost primul festival. Din cauza emoţiilor am fost depunctată. Am cântat piesa , «Recheamă-mă şi-am să revin», de Marian Nistor“, povesteşte Simona. A participat la multe festivaluri organizate în  Corabia, Galaţi şi Amara. Toate piesele cântate de Angela Similea, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Mădălina Manole, Corina Chiriac şi Carmen Rădulescu le scria pe agendă şi le învăţa. Caietele cu versurile melodiilor le-a păstrat şi le răsfoieşte cu drag şi în prezent.

I-a scris Angela Similea

Simona Bărăscu era nelipsită de la spectacolele Angelei Similea. „În 1985 i-am scris despre visul meu de a deveni o interpretă de muzică uşoare. Pe această cale i-am cerut sprijinul. Deşi nu mai speram, la un an, cântăreaţa mi-a răspuns la scrisoare. Îmi spunea că dacă vreau să-mi fac o meserie din muzică trebuie să muncesc extrem de mult, să fiu tenace şi să studiez serios. M-am bucurat tare mult când am primit-o. După doi ani ea a susţinut un concert la Sala Sporturilor, din Târgu-Jiu, alături de formaţia Savoi. Bineînţeles că nu puteam să lipsesc. La finalul spectacolului, m-am dus în spatele scenei să o văd şi să o felicit. Am început să plâng de emoţii. Mi-a dăruit o poză a sa cu autograf. Atât scrisoarea, cât şi poza le păstrez cu sfinţenie“, mărturiseşte Simona, care are o întreagă colecţie cu poze, CD-urile sau pick-upuri ale Angelei Similea, dar şi o colecţie de poze cu diverşi actori de teatru. Participa cu plăcere la toate piesele de teatru ale lui Emil Hosu. „Am un carneţel plin de autografe de la mulţi actori. Piesa de teatru care m-a impresionat cel mai mult a fost «Brăţara falsă». Aş dori să se înfiinţeze un teatru musical în Târgu-Jiu cum au şi alte oraşe mari din ţară“, încheie Simona Bărăscu.

Ce-i place:  Muzica uşoară, distracţia. Îi place să danseze, adoră copiii, florile şi animalele. Este o fi resociabilă şi trăieşte viaţa la maxim. Îi plac oamenii sufletişti şi credincioşi.

Ce nu-i place: Oamenii răi, falşi şi invidioşi. De asemenea, nu suportă persoanele care vorbesc pe la spate şi nici pe cele care nu se ţin de cuvânt.

Ce-i sfătuiţi pe tinerii care îşi doresc o carieră în muzică?

În primul rând să fi e perseverenţi. Să nu aibă emoţii, aşa cum am avut eu. Ştiu că toţi avem emoţii, dar trebuie să le stăpânim.

Aţi cochetat şi cu muzica populară?

Prin 2003 m-am înscris la Şcoala Populară de Artă la secţia canto-muzică popular având-o ca profesoară pe Emilia Drăgotoiu Nanu. Am obţinut o diplomă în urma unui concurs intitulat „Vedete în devenire“, organizat de Radio Oltenia Craiova.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite