Târgu-Jiu: Şi-au donat salariile pentru un coleg bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii gorjeni au adunat peste 7.000 de lei pentru un camarad aflat în pericol de moarte. Cu ajutorul acestei sume, bărbatul va reuşi să achite aparatul care îi va fi implantat în inimă şi îl va ajuta să trăiască.

Maistrul militar Aurelian Burlan are 44 de ani. Anul trecut, în luna decembrie, a suferit un infarct. În urma unor analize amănunţie, jandarmul a aflat că suferă de o boală coronariană ischemică, ceea ce înseamnă că una din venele inimii este înfundată. Pentru a se însănătoşi, Aurelian Burlan are nevoie de un aparat stent, care îi va fi implantat în inimă şi care costă peste 8.500 de lei. Familia acestuia nu a avut banii necesari achiziţionării aparatului, motiv pentru care bărbatul a fost externat din Spitalul Clinic Târgu-Mureş şi i s-a comunicat că, dacă nu plăteşte stentul, nu va fi operat. Jandarmul a rămas sub tratament la o clinică din oraş. Salvarea a venit chiar din partea colegilor săi, care au donat 3 000 de lei şi o mie de euro pentru a-şi ajuta colegul. „În urma adresării unei solicitări din partea soţiei colegului nostru, care ne-a rugat să îi sprijinim cu o sumă de bani, Comisia pentru Drepturile Omului şi Asociaţia de Întrajutorare «Umanitar», ambele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Gorj, au făcut apel către toţi angajaţii, care au donat bani pentru camaradul nostru“, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj, Alin Ivan.


Au strâns bani pentru toate apelurile umanitare


Banii i-au fost înmânaţi soţiei sale, Amalia Burlan, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile. „Fără ajutorul colegilor soţului meu, nu puteam să achiziţionăm acest stent, care este absolut necesar. Le mulţumesc din suflet pentru gestul lor. Sper ca peste o săptămână, soţul meu să fie operat“, a spus Amalia Burlan. Anul trecut, jandarmii au răspuns la 80 de apeluri umanitare, reuşind să doneze 12 000 de lei. De asemenea, în cadrul Asociaţiei de Întrajutorare „Umanitar“ au sosit, în 2009, alte 30 de apeluri, reuşindu-se strângerea sumei de 80 000 de lei. Anul acesta, jandarmii din asociaţie şi-au mai ajutat colegii cu încă 12 000 de lei. „Este un ajutor reciproc, nu avem pe nimeni să nu ajute. Nevoia oamenilor ne-a determinat să donăm“, spune preşedintele asociaţiei, Constantin Buşe. „Am dat curs la majoritatea apelurilor, în primul rând din dorinţa de a ajuta oamenii, cu atât mai mult că îmi sunt colegi. În aceste timpuri, eforturile financiare sunt tot mai mari şi, când este vorba de o problemă de sănătate, nu poţi să treci cu vederea atât de uşor“, spune Ionuţ Puzdrea, subofiţer în acdrul IJJ Gorj.

Bani pentru biserică

Jandarmii au donat bani şi copiilor asistaţi, de Paşte şi de Crăciun, cu care au cumpărat articole de îmbrăcăminte, articole sportive şi produse alimentare tradiţionale. Nu au fost uitate nici bisericile şi mănăstirile.  „Anul trecut, am oferit 2 000 de lei Bisericii Adormirii Maicii Domnului, pentru finalizarea acestui lăcaş de cult, al militarilor din Târgu-Jiu“, spune Nicolae Grosu, vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite