Sfatul iubitorilor de animale: „Cine n-are câini, să adopte!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane din municipiu au mers în ultimele zile la Centrul Canin din Târgu-Jiu pentru a afla care este soarta patrupedelor adăpostite aici. Unii dintre au decis chiar să ia acasă un căţel.

După ce legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân a trecut de Camera Deputaţilor, autorităţile locale dau asigurări că toate deciziile vor fi luate doar în urma unui referendum.

„Imediat după ce s-a vorbit de această lege au venit oamenii să ne întrebe care este situaţia. I-am liniştit şi le-am spus că la noi deocamdată nu există nimic stabilit, ar trebui să treacă mai întâi de Consiliul Local, ar urma apoi un referendum. În weekend am avut şi o persoană care a adoptat un câine. Îi aşteptăm şi pe alţi târgujieni, în orice zi. Trebuie să vină cu buletinul şi să completeze o cerere în care se specifică faptul că-i asigură un trai decent”, a declarat Cristian Petcu, medicul veterinar de la padocul Primăriei Târgu-Jiu.

Adopţia îi încântă chiar şi pe cei care au deja un animal de companie în casă. Maria Milica, în vârstă de 70 de ani, îi sfătuieşte pe târgujieni să fie receptivi şi să ia în grijă un câine. „Categoric e foarte bine să ia un animal să-l crească, pentru că sunt şi ele suflete şi trebuie neapărat să aibă pe cineva lângă ele. Mai ales bătrânii care nu au companie trebuie să ia un câine în adopţie, chiar dacă nu e de rasă. Eu o am pe Lessy, e fetiţă, pechinez, o am de cinci ani. Este sufletul meu şi viaţa mea, nu pot trăi fără ea. O ţin în apartament, nu face deranj deloc. Cine n-are câini, să adopte!", a mărturisit Maria Milica.

Hrana pentru fiecare câine de la padocul primăriei costă zilnic 1,5 lei. Târgujienii sunt aşteptaţi zilnic să ia acasă unul din cei 300 de maidanezi de la Centrul Canin de la marginea oraşului.


 
Sterilizarea, o altă măsură

200 din cei 300 de maidanezi care îşi aşteaptă stăpânul sunt deja sterilizaţi. Celorlalţi le va veni rândul la primăvară. Medicii recunosc că duc o muncă sisifică în acest sens. „Numai în ultimele două luni au fost aduşi de pe stradă 100 de câini, cei nesterilizaţi. E foarte greu dacă nu se desfăşoară o campanile în tot judeţul, şi în mediul rural, pentru că oamenii vin de la ţară şi aruncă animalele aici. Deocamdată numai la Târgu-Jiu se face sterilizarea. Cred că ar fi costuri mai mici pentru sterilizare, decât pentru eutanasiere”, a mai spus medicul veterinar.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite