Târgu-Jiu: Şeful parcurilor din Târgu-Jiu, la vopsit de bănci. Trebuie să vopsească 280 de bănci până la Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Administraţiei Parcurilor din Târgu-Jiu munceşte ca vopsitor, cu toate că are în subordinea sa peste 30 de angajaţi. De dimineaţă şi până seara, Dumitru Vezure vopseşte băncile din cele două mari parcuri din Târgu-Jiu: Parcul Central şi Parcul Coloanei.




Şeful Administraţiei Pacurilor din Târgu-Jiu a început să vopsească băncile din Parcul Central, unde se află Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, opere de artă ale marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Astăzi de dimineaţă, în numai câteva ore, a reuşit să vopsească 14 bănci. În tot Parcul Central sunt 140 de bănci, la care se mai adaugă tot atâtea în Parcul Coloanei fără Sfârşit. Dumitru Vezure ste sigur că va reuşi să vopsească toate cele 280 de bănci până la sărbătoarea de Paşte, când trebuie să încheie lucrările de curăţenie şi recondiţionare. Şeful parcurilor are în subordine 32 de angajaţi, dar acest lucru nu l-a determinat să se limiteze doar în a da ordine subalternilor şi a trecut şi el la munca de jos, pentru a reuşi să termine la timp lucrările.  Îmbrăcat în şalopetă, murdar de vopsea şi cu pistolul de vospit în mână, Dumitru Viezure munceşte până seara. În cadrul unităţii nu există încadrat un vopsitor, iar Dumitru Viezure face această muncă.  „Nici nu îmi pun problema că nu voi termina de vopsit toate cele 280 de bănci. Nu există angajat un vopsitor în cadrul unităţii şi , atâta timp cât mă pricep, am dorit să le dau o mână de ajutor angajaţilor. Îmi place să muncesc şi nu este dezonorant, chiar din contră. Mă simt bine când fac ceva frumos, mai ales că fac şi mişcare. Suntem un colectiv unit şi muncim toţi“, spune Dumitru Vezure.


Un exemplu pentru angajaţi


Administraţia Parcurilor care funcţionează în cadrul societăţii Edilitara se ocupă de 12 hectare de parcuri. Este vorba de cele două mari parcuri din Târgu-Jiu, dar şi de cele mai mici aflate în zona centrală a oraşului. Dumitru Vezure spune că este cea mai grea perioadă a anului, dar că toate lucrările vor fi terminate la timp: „Eu stau până seara în parc. Tot parcul a fost greblat şi curăţat. Mai sut de toaletat arbori şi anumite plante“.
Ion Lungan, tâmplar la Administraţia Parcurilor, spune că a lucrat la mai multe societăţi, dar nu a văzut până acum ca şeful să muncească la fel ca simpli lucrători: „Eu nu am am văzut aşa ceva. Peste tot pe unde am lucrat nu am întâlnit o situaţie asemănătoare. Este un exemplu pentru noi toţi

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite