Târgu-Jiu: Şeful Poliţiei Gorj, scos de sub urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru luni au durat cercetările în cazul şefului Inspectoratului de  Poliţie al Judeţului Gorj, verdictul fiind de neîncepere a urmăririi penale.

S-a dispus această măsură pentru ambele dosare. Unul dintre dosare a vizat infracţiunea de ultraj şi purtare abuzivă, iar celălalt a fost întocmit pentru purtarea abuzivă, insultă şi calomnie. Până la acest moment, nu a formulat nimeni plângere, cu precizarea că au la dispoziţie 20 de zile de la comunicare să conteste această măsură de neîncepere a urmăririi penale. Primul dosar a fost înregistrat pe data de 1 martie a acestui an, iar celălalt pe 26 martie şi, de atunci, s-au efectuat cercetări“, declară Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova. Viorel Salvador Caragea a fost denunţat de doi dintre subordonaţii săi pentru purtare abuzivă. Unul dintre cei care au făcut plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova este chiar adjunctul şefului poliţiei gorjene, comisarul Ion Frăţilescu. Acesta le-a declarat reporterilor AdS că, după ce va afla oficial că s-a dispus neînceperea urmăririi penale, va analiza posibilitatea de a contesta decizia procurorilor: „Nu ştiu ce decizie a fost luată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Când voi afla o să analizez posibilitatea să formulez contestaţie“.

Nemulţumiri trecute la categoria „personale“

Sergiu Posea, celălalt denunţător, nimeni altul decât şeful Biroului Poliţiei Rutiere Municipale, a declarat că va analiza cu atenţie verdictul procurorilor. „Trebuie să mă gândesc dacă voi merge mai departe. Cunosc legea şi ştiu cât am la dispoziţie să fac plângere. Sunt probleme pur personale ale mele şi ale dânsului, aşa că vă rog să mă lăsaţi în pace“, a precizat Sergiu Posea. Viorel Caragea nu s-a arătat prea surprins de decizia procurorilor craioveni: „Nu am ce să comentez. S-au făcut verificări. Ca orice cetăţean, mă supun legilor din România şi pot să fiu cercetat“.

Plângeri pentru insulte

Deşi niciunul dintre cei doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Gorj nu vrea să spună concret ce expresii jignitoare le-a adresat şeful lor, există destule voci care susţin că, în aproape toate şedinţele, Viorel Caragea devine foarte agresiv în limbaj, iar comportamentul lui faţă de subalterni lasă de dorit. Acesta a fost numit şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj pe data de 15 iulie 2009. Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, s-a declarat şi el nemulţumit de atitudinea lui Caragea şi a poliţiştilor din subordinea sa, pentru că fiica lui este cercetată într-un dosar de evaziune fiscală, deşi nu are nicio legătură cu brutăria respectivă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite