Târgu-Jiu: Şefii angajaţilor făcuţi scrum în urma exploziei de la Bâlteni, trimişi în judecată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Tunaru, în vârstă de 41 de ani, din Ţicleni şi Grigore Sterian, în vârstă de 45 de ani, şi-au pierdut viaţa pe 25 martie 2010, în urma unei explozii care s-a produs în timp ce sudau o conductă petrolieră. Astăzi, la mai bine de un an de la tragicul eveniment, şefii acestora au fost trimişi în judecată.

Probatoriul administrat în cauză a stabilit că inginerul şef-adjunct de la Grupul de Zăcăminte Ţicleni, Cristian Calotă şi Laurenţiu Zamfir, şeful formaţiei de lucru în cadrul Departamentului de Mentenanţă Field Cluster Ţicleni, nu şi-au îndeplinit corespunzător îndatoririle pe care le aveau, atât cu privire la întocmirea documentaţiilor necesare pentru remedierea defecţiunii, cât şi cu privire la operaţiunile practice pe care trebuia să le execute fiecare, fapt care a dus la producerea accidentului de muncă din data de 25 martie 2010.



„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Calotă Cristian şi Zamfir Laurenţiu, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, în forma agravantă, având ca rezultat moartea a două sau mai multe persoane şi de neluare din culpă a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ceea ce a condus la producerea unui accident de muncă în data de 25 martie 2010, soldat cu decesul a două persoane.

image

În data de 25 martie 2010, organele de urmărire penală au fost sesizate că pe raza comunei Bâlteni, judeţul Gorj, în punctul Romanatu, cu ocazia remedierii unei defecţiuni la o conductă petrolieră, a avut loc un accident colectiv de muncă, soldat cu doi morţi şi o persoană care a suferit vătămări corporale. Incendiul produs accidental a fost foarte puternic şi a fost stins peste circa o jumătate de oră, doar la intervenţia pompierilor", se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
   

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite