Târgu-Jiu: Şefa de la Oftalmologie, condamnată la doi ani de închisoare, pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dana Vodislav nu va sta însă după gratii, întrucât pedeapsa este cu suspendare. Instanţa de judecată a dispus confiscarea şpăgii pe care medicul oftalmolog a primit-o de la o femeie din Căpreni.

În urmă cu două zile, magistraţii gorjeni au dat sentinţa în cazul şefei secţiei de oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Dana Maria Vodislav, care, în luna august a anului trecut, a fost prinsă în flagrant luând şpagă de la un pacient pentru o scrisoare medicală. Medicul a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite, iar după nenumărate termene de judecată s-a decis şi soarta acesteia, scăpând doar cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei de doi ani de închisoare. Aceasta s-a prezentat ieri la serviciu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „Nu comentez nimic. Sunt în timpul serviciului şi nu ştiu ce senţinţă s-a dat în cazul meu. Nu vreau să aflu de la dumneavoastră ce măsură s-a luat“, a declarat Dana Vodislav. Aceasta a refuzat să ofere detalii despre momentul în care ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au surprins-o în timp ce primea suma de 1.000 de lei de la denunţătorul care avea nevoie de un act medical de recomandare, necesar unei reevaluări la Comisia de Expertiză Medicală a Persoanelor cu Handicap Gorj.

„Cadourile“au fost confiscate

Şefa de la Oftalmologie a aflat în cursul zilei de ieri că toate pungile de cafea, ciocolatele, sticle cu vin şi ţuică, găsite în biroul său anul trecut, au fost valorificate, iar banii obţinuţi din vânzarea lor au fost confiscaţi. „Aceasta a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării acesteia pentru luare de mită şi primirea de foloase necuvenite. S-a dispus confiscarea sumei de 200 de lei, primită de la denunţător, dar şi suma de 155 de lei, obţinută în urma valorificării bunurilor găsite în biroul dânsei“, a precizat Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.

600 de lei

Aceasta este suma pe care trebuie să o plătească Dana Vodislav statului,  pentru cheltuieli judiciare. Medicul cercetat şi condamnat pentru luare de mită poate să formuleze recurs împotriva acestei sentinţe. Conducerea spitalului va trebui să stabilească dacă aceasta îşi va mai desfăşura activitatea în cadrul secţiei de oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite