Târgu-Jiu: Secretara Liceului Teologic, acuzată că a încălcat a opta poruncă : „Să nu furi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii elevi ai liceului au făcut plângere la poliţie pentru că nu şi-au primit bursele de merit şi de studiu.Situaţia nu ar fi atât de complicată dacă secretara şcolii nu ar susţine că banii au fost acordaţi pe semnăturile elevilor, aceştia susţinând că sunt false.

Evenimentul aflat în atenţia Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj s-a petrecut tocmai într-un liceu bazat pe porunca „să nu furi”. 32 de foşti elevi ai instituţiei de învăţământ au făcut plângere la poliţie, pentru că nu şi-au primit bursele de merit şi de studiu pentru primul semestru al anului şcolar 2008-2009. Printre ei se află şi un elev care tocmai a terminat clasa a XII-a şi susţine examenul de bacalaureat. Mădălin Trohonel declară că semnătura sa a fost falsificată şi nu şi-a primit banii pentru rezultatele şcolare deosebite pe care le-a înregistrat în ultimii doi ani.

image

Ideea e că am fost ameţiţi, iar aceste burse nu s-au acordat trimestrial. Eu nu îmi recunosc semnătura respectivă şi nu am primit banii. Dacă doamna secretară spune că au venit alţii cu buletinele noastre, înseamnă că nu şi-a făcut datoria. Acea semnătură nu este a mea, iar eu nu dau buletinul nimănui. Am fost la poliţie şi vreau doar să se facă dreptate“, declară Mădălin Trohonel, proaspăt absolvent al Liceului Teologic.

Secretara se jură că nu fură

Ancheta aflată în desfăşurare face ca angajaţii Liceului Teologic să dea, rând pe rând, cu subsemnatul, la Serviciul de Investigare a Fraudelor Gorj. Toată atenţia elevilor este îndreptată însă către secretara şcolii, care susţine că a acordat aceste  burse, pe data de 11 iunie 2009.

Aceasta susţine că a acordat bursele de merit şi de studiu

image

Am dat la poliţiecu jurământ şi pot să mă jur şi la mănăstire că eu le-am dat banii pentru burse, chiar pe 11 şi 12 iunie. Sunt fiică de preot şi sunt credincioasă, nu aş fi în stare să le fur eu banii. Cred că este vorba de influenţă din partea cuiva, care vrea să mă înlocuiască”, declară Ligia Tăcutu, secretara de la Liceul Teologic. „Dosarul penal, prin care se verifică aspectele reclamate de elevii respectivei instituţii de învăţământ, se află în faza actelor premergătoare la ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor. Se verifică toate aspectele sesizate de elevi, iar la definitivarea cercetărilor, cauza să fie inaintată unităţii de parchet competente“, declară Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. „Ancheta s-a demarat de mai multe luni. Domnul director, care a venit recent în funcţie, a aflat de incident şi a transmis mai departe la poliţie. Aşteptăm rezultatul anchetei“, precizează Camelia Bibere, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite