Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Porcii salvează Penitenciarul Târgu-Jiu de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Penitenciarului din Târgu-Jiu au scos la vânzare 30 de porci crescuţi la fermă chiar de către deţinuţi. Preţul unui kilogram de carne este de şase lei în viu, iar banii vor fi investiţii în hrana celorlalte animale din fermă, dar şi pentru lucrări de modernizare.

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a anunţat, astăzi, că aşteaptă cumpărători pentru 30 dintre cei 219 porci crescuţi de deţinuţi. Gospodăria Agro-Zootehnică( GAZ) este întreţinută de tineri care au ajuns în puşcărie pentru infracţiuni minore. După gratii, aceştia au devenit adevăraţi crescători de animale şi agricultori, aducând un profit considerabil, întrucât asigură atât hrana colegilor săi, cât şi a angajaţilor Penitenciarului.

image

În sectorul zootehnic lucrează 15 persoane de libertate în regim deschis, pe bază de contract. Am stabilit să vindem 30 de porci şi oricine doreşte poate să cumpere. Sunt vânduţi doar cei care sunt în surplus pentru penitenciar. Preţul de vânzare este de şase lei kilogramul, în viu. Ne asigurăm integral din GAZ consumul de carne şi legume. Mai cumpărăm foarte puţin de pe piaţă“, a spus comisarul Ion Popescu, directorul adjunct al Penitenciarului Târgu-Jiu. Acesta speră să obţină din vânzarea celor 30 de porci în jur de 18.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea hranei necesare pentru animalele din fermă, dar şi pentru modernizarea Gospodăriei Agro-Zootehnice.

image

Creşte porci şi reduce pedeapsa

Sebastian Ion are 26 de ani şi a ajuns în spatele gratiilor, după ce s-a urcat la volan fără să deţină permis de conducere. „Peste două luni şi jumătate voi fi afară şi vor veni alţii în locul meu, care să aibă grijă de animale“, spune tânărul de 26 de ani. Acesta va fi eliberat mai devreme, întrucât pedeapsa de un şi două luni a fost redusă considerabil, în urma contractului semnat cu Penitenciarul. „Primesc până la două milioane pe lună şi li se reduce pedeapsa cu până la şapte zile pe lună. Banii se depun într-un cont, iar 75 la sută îi pot folosi acum, iar 25 la sută vor putea fi folosiţi atunci când se vor elibera“, declară Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.



34.500 de lei din vânzarea porcilor

image

Aceasta este suma care va obţinută, în total,  de Penitenciar în urma vânzăruii de suine. De la începutul anului şi până în prezent au mai fost vânduţi alţi 25 de proci, suma obţinută fiind de 16.500 de lei.

image

Ferma penitenciarului se întinde pe o suprafaţă de 18 hectare şi se compune din sectorul zootehnic şi cel vegetal. GAZ se află la marginea oraşului, lângă barajul de acumulare de pe râul Jiu. „Vindem 30 de porci şi oricine doreşte poate să cumpere“, Ion Popescu, director adjunct


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite