Se întâmplă la Târgu-Jiu: Muzicantul filmat cu bâtă de base-ball, topoare şi mii de euro, acuzat de şantaj şi cămătărie, a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii reprezentau dobânda pentru împrumut
Banii reprezentau dobânda pentru împrumut

Decizia a fost luată aseară de magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu. Reprezentanţii Parchetului Local au formulat imediat recurs. Mircea Romanescu este obligat să nu părăsească localitatea în următoarele 30 de zile.

Instrumentistul din Târgu-Jiu a ajuns în arest joi seara, după ce oamenii legii l-au prins în timp ce primea 10.000 de euro de la o femeie care a anunţat Poliţia înainte să meargă la întâlnire. Aceasta a precizat că a împrumutat bani de la Mircea Romanescu şi a fost ameninţată de mai multe ori cu moartea pentru a plăti dobânzi uriaşe. Ieri, bărbatul de 38 de ani a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care au considerat că reprezintă un pericol public şi l-au prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii gorjeni l-au pus în libertate. „Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu", au anunţat magistraţii târgujieni. Ulterior au anunţat o măsură mai blândă: „Impune inculpatului măsura preventivă de a nu părăsi localitatea pe o durată de 30 de zile începând cu 24 februarie 2012 şi până la 24 martie 2012".

Mircea Romanescu mai este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, desemnată cu supravegherea, să nu se apropie de persoanele vătămate, de familiile acestora, să nu schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei şi să nu folosească arme. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a formulat deja recurs.

Bărbatul acuzat că a comis două infracţiuni de şantaj şi două de cămătărie a fost filmat de poliţişti în timp ce primea 10.000 de euro de la denunţătoare. Victima a spus că aceasta reprezenta doar dobânda pentru cei 20.000 de euro împrumutaţi anul trecut. „Poliţiştii l-au prins în flagrant pe suspect în timp ce primea de la partea vătămată suma de 10.000 de euro, o primă tranşă din cei peste 30.000 de euro solicitaţi drept valoarea împrumutului plus dobânda", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj. Mircea Romanescu a declarat însă altceva. „Nu sunt vinovat", a precizat acesta.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite