Târgu-Jiu: Se dă drept un alt Ţundrea ca să scape de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inculpatul din cazul crimei de la Pojogeni susţine că este victima anchetatorilor. Gheorghe Avram (42 de ani) acuză faptul că i s-a cerut să ia asupra sa vina pentru omorul pe care nu l-ar fi comis şi că probele pe baza cărora a fost inculpat n-au nicio greutate.

Trimis în judecată, la Tribunalul Gorj, pentru uciderea Mioarei Gherasie, în 1992, crimă  pentru care Marcel Ţundrea a făcut, nevinovat, 12 ani de puşcărie, Gheorghe Avram a prezentat, la termenul de ieri, un scenariu din care reiese că el ar fi, de fapt, victima unei înscenări.

El l-a acuzat pe Ion Răgman, fost ofiţer în cadrul Serviciului Judiciar, care l-a anchetat în 2002 pentru un alt omor, că i-ar fi cerut să-şi asume vina pentru crima din Pojogeni, în schimbul unei pedepse mai uşoare. Mai mult, acelaşi Răgman l-ar fi dus atunci la Serviciul de Medicină Legală (SML), pentru a-i fi prelevate probe de spermă, iar acestea, asociate celor recoltate de la cadavrul Mioarei Gherasie, alterate de-a lungul timpului, au ajuns să-l incrimineze pe nedrept.

Acuze din boxa acuzaţilor

„Dacă dânsul nu-şi aduce aminte că în 2002 mi s-au prelevat probe de spermă şi m-au pus să mă masturbez acolo, deşi ştiam şi eu că nu există procedura asta şi chiar au râs pe tema asta, poate îşi aminteşte că mi-a propus să iau eu fapta lui Ţundrea asupra mea şi că primesc 25 de ani de închisoare, iar apoi scap mai repede“, a declarat Avram.

Gheorghe Avram (în stânga) nu recunoaşte că el a comis crima pentru care Ţundrea a stat în puşcărie



Afirmaţia a fost contestată vehement de Ion Răgman, care a arătat că nu avea de ce să-i sugereze inculpatului un astfel de târg, câtă vreme nu se ocupase de cazul crimei din Pojogeni, iar acesta fusese deja închis, odată cu condamnarea lui Ţundrea. „Nu este adevărat. Nu-mi amintesc faptul că în 2002 să fi avut o discuţie cu inculpatul şi să-i fi propus să recunoască săvârşirea crimei din satul Pojogeni, privind-o pe victima Mioara Gherasie, întrucât în cauza respectivă fusese condamnată o persoană şi nu am efectuat eu cercetări. Nu-mi amintesc să-l fi dus vreodată la Medicină Legală, unde să-i fie recoltate probe de spermă, întrucât nu exista în procedurile respective. Eu l-am cunoscut pe inculpat în cazul omorului săvârşit asupra victimei Călescu Mircea, pentru care a fost şi condamnat“, a spus fostul ofiţer.

image

Ion Răgman a infirmat cele spuse de Avram

image

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla declaraţia în exclusivitate a procurorului-şef Marius Iacob despre această situaţie!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite