Târgu-Jiu: Şcolarii din puşcărie, vizitaţi de o delegaţie străină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oaspeţii au apreciat participarea deţinuţilor la activităţile desfăşurate în comunitate
Oaspeţii au apreciat participarea deţinuţilor la activităţile desfăşurate în comunitate

Pragul Penitenciarului Târgu-Jiu a fost trecut ieri de oaspeţi din Franţa, Italia, Lituania, Letonia şi Turcia, pentru conturarea proiectului intitulat „Soluţii Integrate pentru Educaţia în Penitenciare”.

Cu această ocazie, reprezentanţi ai serviciilor de probaţiune şi profesorii din penitenciarele din aceste ţări au vizitat spaţiile în care persoanele private de libertate urmează cursurile şcolare şi au purtat discuţii în limbile franceză, italiană şi engleză cu câţiva deţinuţi care se aflau la ora de biologie.

Târgu-Jiu

Oaspeţii au apreciat participarea puşcăriaşilor din penitenciarul de la Gorj la activităţile desfăşurate în comunitate, mai ales participările voluntare ale persoanelor private de libertate la diferite campanii umanitare, precum ajutorarea sinistraţilor în urma inundaţiilor din Moldova sau campania naţională de curăţenie „Let`s Do It, Romania!“.

Târgu-Jiu

Acest proiect îşi propune să încurajeze schimburile, cooperarea şi mobilitatea între instituţiile şi sistemele educaţionale din Uniunea Europeană pentru ca acestea să devină elemente de referinţă pentru programul de învăţare pe tot parcursul vieţii“, declară Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

46 de deţinuţi, şcolari cu acte în regulă

Activitatea educativă este asigurată în Penitenciarul Târgu-Jiu de cadrele didactice de la Şcoala „Gheorghe Tătărăscu” din municipiu. În acest an, din cei 407 deţinuţi, 46 au început sau şi-au continuat studiile după gratii, dintre care 25 sunt în clasele I - IV şi 21 la gimnaziu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite