Târgu-Jiu: Şcolari după gratii: „Am 34 de ani şi trec în clasa a III-a”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

64 de deţinuţi au început astăzi noul an şcolar în puşcărie şi au fost încântaţi să răsfoiască Abecedarul. Cei mai emoţionaţi au fost bobocii de clasa I.

Începând din acest an, persoanele condamnate la închisoare sunt obligate să frecventeze cursurile primare şi gimnaziale în penitenciar, motiv pentru care conducerea instituţiei a amenajat două săli de clasă, una pentru boboci şi cealaltă pentru cei din clasele V-VIII. „În acest an, Inspectoratul Şcolar Gorj a aprobat şi funcţionarea claselor V-Vlll, în regim de învăţământ simultan. Desfăşurarea procesului de şcolarizare se face de cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Gheorghe Tătărăscu din Târgu-Jiu, iar conducerea acestei şcoli a donat penitenciarului 23 de bănci, nouă hărţi şcolare şi asigură manualele şcolare. Avem 12 persoane înscrise la clasa I şi 19 în clasa a V-a, iar restul până la 64 sunt în alte clase“, a precizat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt  al Penitenciarului Târgu-Jiu.

image

Spartacus Văduva are 30 de ani şi se află după gratii pentru tâlhărie. Acesta mai are de ispăşit doi ani şi şase luni din pedeapsa de opt ani şi jumătate. „Este foarte bine la şcoală şi poate reuşesc să-mi găsesc mai uşor un loc de muncă. Vreau să mă fac frizer“, declară tânărul de 30 de ani. Colegul său de şcoală, Cosmin Dolea, un târgujian de 34 de ani, a trecut astăzi în clasa a III-a şi s-a bucurat să găsească abecedarul pe bancă. „Cine are voinţă, învaţă. Sunt mulţi care nu ştiu nicio literă. Eu am trecut în clasa a III-a“, a declarat Cosmin Dolea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite