Târgu-Jiu: Şcoala Gimnazială din satul Floreşti este prima din Gorj care a obţinut fonduri nerambursabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii şi elevii abia aşteaptă să aibă o şcoală europeană
Dascălii şi elevii abia aşteaptă să aibă o şcoală europeană

Aproape 500.000 de euro vor fi investiţi în cabinete, laboratoare, sală de sport modernă şi echipamente multimedia.

Valoarea totală a contractului, semnat recent între Consiliul Local Ţânţăreni şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, este de 635.474 de euro, valoarea eligibilă fiind 492.000 de euro. Uniunea Europeană asigură 98 la sută din valoarea eligibilă a proiectului, adică 418.000 de euro, iar 12 la sută vor sosi de la Guvern. Primăria Ţânţăreni este prima din Gorj care a reuşit să obţină fonduri prin Programul Operaţional Regional pentru modernizarea şcolilor. Fondurile vor fi cheltuite pentru dotarea şcolii gimnaziale din satul Floreşti cu laboratoare de fizică, biologie, cabinete de limbi moderne, matematică, informatică şi de consiliere psihopedagogică. În plus, cabinetul de informatică va fi dotat cu echipamente multimedia şi conectat la reţeaua de internet de mare viteză.


Succes după un an de muncă


De asemenea, unitatea de învăţământ va avea şi o sală de sport modernă, teren de fotbal şi de handbal. O parte dintre fonduri vor fi cheltuite pentru dotarea sălii de sport existente şi a terenului de handbal. „La acest proiect s-a muncit un an, dar acum ne pregătim de licitaţie şi achiziţie a tot ce este necesar. În primăvară estimez că vor începe lucrările, iar peste doi ani ar trebui să fie gata“, a declarat Maria Vasilescu, primarul comunei Ţânţăreni. Reprezentanţii unităţii de învăţământ spun că nu există săli suficiente pentru toţi elevii. „Noi am vrut să lucrăm într-un singur schimb, deoarece sunt copii din Chiciora care termină târziu orele. Ei trebuie să treacă peste un deal, lângă o pădure şi este periculos. Când s-o pune zăpada va fi şi mai greu“, a precizat Elena Boiangiu, directorul Şcolii din Floreşti. Aceasta a mai spus că elevii învaţă în condiţii neprielnice.
 „Ne bucurăm că vor veni bani de la Uniunea Europeană, mai ales că sălile nu sunt suficiente pentru elevi, în aceeaşi clădire funcţionează şi grădiniţa. În sala de sport este mereu frig pentru că nu există nicio sursă de încălzire. Elevii vin îmbrăcaţi cu geci groase la ora de educaţie fizică“, a mai spus Boiangiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite