Târgu-Jiu: Scandalul de la Teologic continuă: „Să vină Rostramo să-şi ia mobilierul înapoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul de la Liceul Teologic vrea să returneze scaunele şi paturile de lux. Instituţia de învăţământ are o datorie de 40.000 de lei la firma de mobilă Rostramo, pentru paturile şi scaunele din cămin.

După ce a comparat mobilierul cumpărat de vechea conducere cu al altor licee şi a constatat că preţurile sunt de aproape trei ori mai mari, actualul director nu vrea nici în ruptul capului să achite datoria de 40.000 de lei către firma de mobilă Rostramo. Gheorghe Benegui spune că, decât să fie blocate conturile liceului şi să rămână dascălii fără leafă, mai bine returnează mobila cumpărată la suprapreţ, urmând ca ulterior să achiziţioneze alta, nou-nouţă. „S-a înregistrat recursul, iar astăzi aflăm dacă am primit un nou termen. Cerem suspendarea deciziei de a achita datoria până la finalizarea anchetei penale. Vreau să le dau mobilierul înapoi şi să aducem un evaluator ca să scădem uzura, pentru că altă soluţie financiară nu am. În cazul în care vom pierde procesul, aceasta e ultima soluţie, întrucât de plătit nu am de unde. Am fost la inspectorat şi la primărie şi nu vrea să suporte nimeni datoria pentru că nu există cale legală şi nu pot sa plătească o datorie de doi ani. Şi dacă mă lasă un an-doi, tot nu am banii. Cu 20.000 de lei, pe care-i avem în cont, cumpărăm mobilă nouă pentru tot căminul“, declară Gheorghe Benegui, directorul Liceului Teologic.

Inspectorii dau din umeri, Rostramo cere banii

De lux sau nu, mobila trebuie să fie plătită. Cel puţin asta susţin reprezentaţii firmei Rostramo, care cer respectarea hotărârii judecătoreşti prin care Liceul Teologic era obligat să-şi achite datoria până la sfârşitul săptămânii trecute. „Nu e vorba de suprapreţ. Există factură şi hotărâre judecătorească şi suntem hotărâţi să recuperăm datoria de 42.997 de lei“, a precizat Constantin Şalapa, director Rostramo. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai Primăriei Târgu-Jiu spun că nu au cum să rezolve această situaţie. „Am înţeles că s-a achiziţionat mobilier în valoare mai mare decat era prevăzut în buget. Ei îşi rezola problema acolo, pentru că e vorba de vechea conducere şi nu avem ce să facem. Fostul director e la pensie“, afirmă Iustin Paralescu, inspector general în cadrul ISJ Gorj. „Acel contract nu s-a derulat prin primărie“, a completat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Serviciul de Investigarea Fraudelor efectuează o anchetă în acest caz.

Se fac noi calcule pentru mobilier

Directorul Liceului Teologic spune că este dispus să înapoieze mobila,chiar dacă acest lucru se va întâmpla când va începe anul şcolar. „Cred că vor intra domnii judecători în vacanţă şi sperăm să primim un nou termen, fiind posibil ca returnarea mobilei să se facă în septembrie. Credeţi că îmi trebuie patru scaune pentru o cameră? Mie mi-ar trebui doar paturi. Cu 20 de milioane mobilăm o cameră. Decât să le plătesc 400 de milioane mai bine iau cu 200. Jumătate din factură a fost plătită, iar ei pot să ne ia decât mobilierul din 5 camere“, spune Gheorghe Benegui.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite