Târgu-Jiu: Scandal la buletine: „Singura angajată care are acces la baza de date s-a îmbolnăvit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Dimulescu se află la spital
Mihaela Dimulescu se află la spital

Singura angajată din instituţie, care are acces la baza de date, se află internată în spital. Situaţia este întâlnită în cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Târgu-Cărbuneşti, primarul fiind nevoit să sesizeze Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Gorjenii care au venit astăzi la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din Târgu-Cărbuneşti ca să-şi schimbe buletinul au făcut cale întoarsă, întrucât Mihaela Dimulescu, singura angajată din cadrul instituţiei, care are acces la baza de date, s-a îmbolnăvit şi a fost nevoită să se interneze la Secţia Neurologie, din cadrul Spitalului Orăşenesc din localitate. Primarul Mihai Mazilu este foc şi pară pe cei care i-au ordonat să-i disponibilizeze pe ceilalţi şapte angajaţi, întrucât zeci de oameni s-au năpustit în biroul său în semn de nemulţumire faţă de această situaţie.

Citeşte şi:

Premieră medicală: transfuzie de sânge prin cordonul ombilical, la Maternitatea Braşov

Nu am fost nebun când am spus nişte chestiuni acum patru luni zile. Prefectul a vorbit aiurea, pentru că nu ştie ce e în teren. E nebunie. Au venit oamenii la mine în birou, pentru că vin de la Cruşeţ şi dau banii degeaba pe autobuz. Am pus afiş pe uşă cu numărul Prefecturii Gorj şi am sesizat Ministerul Internelor. Singura doamnă care avea acces la baza de date este internată la Neurologie, pentru că s-a îmbolnăvit cu atâta lume pe capul ei. Sunt 68.000 de oameni care vin la noi, din 20 de comune şi două oraşe. Acolo e cu parole, cu secrete şi nu are oricine acces. I-am mai dat un angajat din primărie să o ajute, dar nu are parola. Dacă era an electoral, atunci sigur s-ar fi implicat cei interesaţi ca oamenii să-şi ia buletinul să voteze“, declară Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

„Nu se poate aşa ceva“

Oamenii sunt nemulţumiţi de această situaţie. „Am venit din comuna Cruşeţ, pentru că am pierdut buletinul. De la 6.30 am ajuns la Poliţie. M-am gândit să nu stau la coadă şi să aştept până se deschide ca să aflu acum că am venit degeaba. Nu e nimeni acolo. Am plătit o sută de mii ca să ajung la Cărbuneşti. Cine ne dă bani pe autobuz ? Suntem şi bolnavi. E o bătrână de 80 de ani, care a venit degeaba“, a spus Elvira Podeanu, o femeie de 49 de ani, din comuna Cruşeţ. „Nu e posibil aşa ceva. După ce că trebuie să venim de trei ori, ca să ne programăm, mai aflăm şi că nu e nimeni care să umble în baza de date. E strigător la cer. Să vină guvernanţii care i-au dat afară să vadă cum şi-au bătut joc de noi. Venim de la ţară şi stăm pe la uşi închise. Văd un număr aici. O să sun şi o să fac o sesizare“, a spusun alt bărbat pus pe drumuri.

Sediu nou pentru cei doi angajaţi

Anul trecut, Primăria Târgu-Cărbuneşti a hotărât construirea unui nou sediu pentru Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, întrucât cei opt angajaţi erau nevoiţi să stea înghesuiţi în două încăperi din clădirea Poliţiei. Cum aceştia au fost disponibilizaţi, doar şefa acestui serviciu şi ajutorul său de la primărie se vor muta acolo. Clădirea cu un etaj are 15 birouri şi are o valoare de 17 miliarde de lei vechi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite