Scandal la O.R.L.: O tânără de 17 ani a murit după ce s-a dus să se opereze de amigdalită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia adolescentei spune că aceasta a decedat azi-dimineaţă în urma unei injecţii, iar apropiaţii susţin că nu a mai putut fi salvată întrucât în salon nu exista oxigen şi nici aparatura necesară.

UPDATE, ora 15.00

Celelalte paciente din salon au văzut cum s-a produs tragedia. I-au făcut injecţia şi i s-a făcut rău. Au venit domana asistentă şi doamna doctor. Au resuscitat-o, dar nu au avut ce să-i mai facă. Au venit imediat. Azi trebuia să fie operată. Ne trezisem toate să facem injecţia", mărturiseşte Mariana Marcu, una dintre colegele de salon.

Mariana Marcu era în salon când fata s-a stins din viaţă



Eu am fost operată şi a văzut tăietura,cred că s-a speriat. Cred că a făcut infarct, pentru că a învineţit imediat. Cred că de frica operaţiei. În cameră nu este oxigen, dar este în cabinet. Cadrele medicale au reacţionat cum trebuie. A fost injecţia normală pe care am făcut-o şi eu", a adăugat Gabriela Semenescu, o altă pacientă.

image

UPDATE, ora 14.38

La Secţiile O.R.L. şi Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu există un singur medic de gardă, din lipsă de personal.

Marinela Stanciu, medic oftalmolog, de gardă astăzi şi la O.R.L, (foto dreapta) spune că necropsia va stabili cauzele decesului

image

În cazul pacientei care a fost dimineaţă la O.R.L., nu pot să vă dau detalii. Pacienta este într-o altă secţie, nu cunosc absolut nimic despre ea. Mâine, după ce se va face necropsia, se vor şti toate detaliile. Pacientei i s-a făcut tratamentul care era necesar pentru toată această perioadă. Este internată de două zile, a fost investigată şi i s-a făcut tot ce trebuia în vederea operaţiei", susţine Marinela Stanciu, medic oftalmolog care era de gardă astăzi la O.R.L..

Fata împlinise 17 ani

image

I s-a făcut o injecţie de ampicilină, reacţiile la astfel de injecţii sunt foarte rare şi nu mă pot antepronunta. unitatea a demarat o anchetă internă şi cel mai probabil şi Colegiul Medicilor se va autosesiza. Este vorba despre o moarte subită", declară Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Gorj.

Părinţii i-au întrebat pe medici ce s-a întâmplat cu fiica lor, însă nimeni nu le-a dat deocamdată un răspuns. Tânăra din Slivileşti era elevă la liceul din Motru.Am adus fata pentru operaţie de polipi şi amigdale luni şi azi urma să-i facă operaţie. De dimineaţă a avut ultimul tratatement,ultima injecţie şi la injecţia respectivă i-a venit rău. Medicii nu spun nimic", spune Radu Tulic, tatăl fetei.

Radu Tulic nu a primit nicio explicaţie de la medici

image

Am vorbit cu ea aseară şi i-am spus să mănânce şi să se odihnească pentru operaţie. Azi o găsirăm moartă. Am vorbit cu medicii şi au zis că văd la autopsie şi că ei nu ştiu de ce a murit fata. Fata nu a fost niciodată prin spitale, nu a făcut niciodată injecţii, nu a ieşit că e alergică", declară Elisabeta Tulic, mama adolescentei.

Elisabeta Tulic a vorbit aseară cu fiica sa şi totul era în regulă

image

Era fata sănătoasă. A venit pe picioarele ei. Nu a avut niciun fel de boală. Astăzi era vorba să o opereze de amigdalită. Analizele au fost bune, altfel nu o propuneau pentru operaţie. Vinovat este  ministrul Sănătăţii. Doctorii nu au aparatură. A murit o fată de 17 ani şi e păcat. Trebuia să-i fi făcut respiraţie. Să o resusciteze. Nu au fost lângă ea. Unde a fost doctorul care era de gardă? O dureau picioarele şi au presupus că acesta era motivul, amigdalita. Era vecina mea şi a crescut sub ochii mei", a adăugat Constanţa Gaşpar,din satul Miculeşti, al comunei Slivileşti.

Constanţa Gaşpar este vecina fetei din satul Miculeşti, al comunei Slivileşti

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite