Târgu-Jiu: Scandal între două doctoriţe la Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctoriţele Liliana Puiu Crăciun (foto stânga) şi Ramona Oprea (foto dreapta)
Doctoriţele Liliana Puiu Crăciun (foto stânga) şi Ramona Oprea (foto dreapta)

Şefa Secţiei Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu o acuză pe doctoriţa Ramona Oprea de încălcarea fişei postului.

Liliana Puiu Crăciun, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tudor Vladimirescu,  a declarat astăzi că nu-şi mai poate desfăşura activitatea în condiţii normale pe motiv că, Ramona Oprea, colega sa, întârzie la serviciu şi pe deasupra îşi ia concedii medicale fără să fie bolnavă.  „Nu mi se pare normal ceea ce face doctoriţa Oprea. Îşi ia concedii medicale şi nu este bolnavă. Mi-a furat şi parafa ca să-şi ia liber. Nu mai rezist atâta timp la serviciu. Am lucrat 72 de ore în continuu, am şi eu familie, copii. În 24 de ore, ajung la urgenţe sute de pacienţi, iar în aceste condiţii nu o să mai fac faţă“, a spus Liliana Puiu Crăciun.
„Bolnavii au de suferit“
Şefa Secţiei a început să plângă ieri după ce a ieşit extenuată din tură, mărturisind că, Ramona Oprea a întârziat din nou la program. „A întârziat un sfert de oră. Am făcut sesizări către conducerea spitalului dar nu se ia nicio măsură“, mai spune Crăciun. .
Medicul specialist în Urgenţe, Ramona Oprea, spune că nu o poate priva nimeni de dreptul de a-şi lua concediu medical. „Nu am decât opt zile de concediu medical şi un concediu de odihnă pe care iniţial  doctoriţa Crăciun îl refuzase“.  Ieri dimineaţă, la spital a izbucnit şi un un scandal între cele două doctoriţe.
Reprezentanţii  Spitalului Judeţean spun că totul porneşte de la lipsa de medici specialişti..  „Nu sunt medici specializaţi în urgenţe care să le înlocuiască pe cele două atunci când diverse motive nu ar ajunge la serviciu. În prezent nu sunt decât două persoane, este vorba de doctoriţa Crăciun şi Ramona Oprea care are contract pe perioadă determinată. Eu nu pot să contest dreptul cuiva de a lua concediu medical. Bolnavii sunt singurii care au de pierdut din acest motiv. Am adus reanimatori şi anestezişti pentru a ascoperi deficitul dar este o meserie solicitantă şi nu-i pot obliga să vină tot timpul“, a declarat Constantin Pălivan. Director medical al Spitalului Judeţean Gorj.  Acesta mai spune că la Secţia Primiri Urgenţe ar mai fi nevoie de încă şase medici. Au fost organizate numeroase examene dar  posturile nu au fost ocupate pentru că majoritatea persoanelor cu specialişti în medicina de urgenţă pleacă în străinătate pentru un salariu mai bun.
Bolnavii spun că medicii o să plece în străinătate pentru salarii mai bune, iar pe ei nu o să mai aibă cine să-i trateze. „Am auzit că este deficit de medici în Gorj. De vină este societatea în care trăim, pentru că tinerii care termină medicina ia drumul străinătăţii, unde salariile sunt mult mai mari“, a spus Gheorghe Surlea, pacient.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite