Scandal de ziua lor: 18 pensionari au fost daţi jos din microbuzul şcolar şi au rămas pe câmp după ce au plecat în excursie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul a avut loc în această dimineaţă, pe raza localităţii Câmpu Mare. Vârstnicii au plecat într-o excursie oferită de autorităţile din Târgu-Cărbuneşti la Ocnele Mari, 18 dintre ei cu microbuzul şcolar, iar poliţiştii şi reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române Gorj au oprit mijlocul de transport şi au aplicat o amendă de 8.000 de lei.

120 de pensionari din Târgu-Cărbuneşti au primit de ziua lor, care a fost sărbătorită astăzi, o excursie la Ocnele Mari. Cei mai mulţi au plecat cu microbuzele unei firme care a sponsorizat călătoria, iar 18 dintre ei au fost urcaţi în microbuzul şcolar din localitate. După aproximativ 15 minute de călătorie, la Câmpu-Mare, Poliţia a oprit mijlocul de transport şi a fost nevoie ca bătrânii să-şi continue drumul cu alte autoturisme. 

„Din sponsorizări am decis ca 120 de pensionari să meargă la Ocnele Mari. I-am cinstit cu o diplomă, un buchet de flori pentru doamne şi câţiva bănuţi de ziua lor. Microbuzul şcolar a fost şi anul trecut, şi acum doi ani, nu au fost probleme, deci nu poate fi campanie electorală, de această dată organele abilitate i-au oprit si i-au dat jos ca pe nişte animale şi i-au lăsat în mijlocul câmpului, am trimis oamenii din primărie să-i recupereze cu maşinile şi i-au dus mai departe, au intrebat de ce li se face asta, că nu au spart Banca Angliei, măcar să fi lăsat microbuzul să-i aducă înapoi. Au fost aşteptati acolo,la comandă. Parcă prevăzusem ceva de ieri, când a fost informat inspectorul general de la învăţământ care a spus cu ce drept trimit acest microbuz. Cu dreptul că eu plătesc motorina, reparaţii, cheltuielile, dacă se consideră un abuz ca nişte copii să vină pe jos într-o zi frumoasă de toamnă ca bunicii lor să meargă într-o excursie o dată pe an să mă bată pe mine Dumnezeu, dacă nu pe ei. I-au dat numerele jos şi nu a fost lăsat să vină pe roţile lui. Am fost obligat să-l aduc la ştangă, pe motivul că legal nu este voie ca să circule decât cu elevi şi pe anumite trasee. Am primit şi o amendă de 8.000 de lei, pe care o voi contesta. Parcă l-ar fi prins pe Osama bin Laden“, a spus primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu.

Microbuzul şcolar se află acum în curtea primăriei. Oamenii spun că nici nu s-au gândit că vor avea parte de acest eveniment „Nu mi se pare corect. A fost ceva organizat. Noi, bunicii, am stabilit la şcoală şi ne-am pus de acord cu copiii să mergem cu microbuzul. A fost bătaie de joc să lase nişte oameni pe câmp, după ce am muncit o viaţă întreagă“, a declarat Maria Băloi, o pensionară de 66 de ani. Cei mai afectaţi vor fi de luni copiii. Microbuzului i-au fost retrase şi numerele de înmatriculare.

Vom reveni cu reacţia Inspectoratului Şcolar Gorj şi a Poliţiei!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite