Târgu-Jiu: Sătenii din Schela, îngroziţi de adepţii unei organizaţii oculte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de muzică psihedelică şi artele dansului se desfăşoară în pădurea Cornetu, din comuna Schela. Sute de tineri din toată lumea, cu înfăţişări stranii, au venit în ultimele două zile în satul gorjean şi au ocupat pădurea pe care au închiriat-o de la obşte

Adepţii unei mişcări oculte au invadat în ultimele două zile pădurea Cornetu, din comuna Schela, unde se desfăşoară un festival straniu cu personaje ciudate. Tinerii au o ţinută şi o înfăţişare care i-au băgat în sperieţi pe localnici. „Dacă ne prind în pădure, ne taie şi ne scot inima şi ficatul“, ne spune tanti Polina din localitate. Şi primarul este şocat de înfăţişara musafirilor.  „S-a speriat vaca lui Genică de unul dintre ei. Când l-a vazut s-a dat înapoi“, spune primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu. Potrivit acestuia, asociaţia care se ocupă de organizarea festivalului a plătit 5000 de lei obştii de moşneni din Schela pentru închirierea unui loc din pădure. Organizatorii au mai plătit 1600 de euro pentru wc-uri ecologice şi au cumpărat 500 de saci ecologici. Cei care participă la această acţiune stau în corturi.


Peste 500 de adepţi sunt aşteptaţi


Festivalul Focului începe astăzi şi este organizat de asociaţia Space Sheep. Totul se desfăşoară într-un mare secret. „Nu aveţi voie să filmaţi şi să fotografiaţi nimic. Sunt câţiva studenţi la ATF care vor face un film documentar. Nu vrem publicitate“, spune Tudor, unul dintre organizatorii din cadrul asociaţiei. Acesta ne dezvăluie, totuşi, mai multe despre această acţiune: „150 de oamei se ocupă de organizarea evenimentului. De decoraţiuni şi de amenajarea celor trei scene se ocupă mai multe echipe din Austria şi Germania. E comunitate care ascultă muzică electronică şi caută locuri cât mai sălbatice, împotriva a ceea ce se întâmplă în oraş. Va fi, de fapt, un fel de orăşel, dar de alt gen, unde vor fi diferite locuri unde pot să se plimbe“. La această manifestare vor veni 60 de artişti din Japonia, Argentina, Germania, Bulgaria, Macedonia, SUA şi Austria. Organizatori aşteaptă să vină peste 500 de adepţi ai mişcării, care plătesc o anumită taxă. Anul trecut, festivalul s-a desfăşurat lângă localitatea Drăgăşani. Şi o organizaţie yogină va fio prezentă. Sahaja Yoga – Romania va fi prezentă cu un stand în cadrul secţiunii Healing.


Măsuri sporite de securitate

Participanţii sunt deranjaţi şi de prezenţa poliţiştilor care supraveghează zona. Organizatorii chiar au încheiat un contract cu o firmă de pază. Cu toate acestea, efectivele de poliţie au fost suplimentate. „Cinci jandarmi şi opt poliţişti vor supraveghea satul şi zona unde se desfăşoară festivalul. S-au luat măsuri suplimentare pentru liniştea şi ordinea publică“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite