Târgu-Jiu: Sat de vacanţă şi parc de ATV-uri la Schela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O suprafaţă de teren 24 hectare, situată în Munţii Vâlcan, va fi concesionată de către primărie. Proiectul constă în construirea unui sat de vacanţă, parc de ATV-uri, restaurant şi club de călărie.

O suprafaţă de 24 de hectare de teren din Munţii Vâlcan, de-a lungul drumului judeţea care face legătura cu judeţul Hunedoara, prin pasul Vâlcan, va fi concesionată, luna viitoare, de către Primăria comunei Schela. Zona se află la o distanţă de aproximativ 30 de kilometri de T Proiectul întocmit de administraţia locală prevede construirea unor căsuţe de vacanţă, un parc de ATV-uri, un club de călărie şi un restaurant. „Sperăm că terenul va fi concesionat de un investitor puternic care să ducă la îndeplinire tot acest proiect. Va fi o micro staţiune“, spune primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu. Potrivit acestuia, lucrările pot să înceapă în aproximativ un an. Mai este nevoie doar de avizul Transelectrica, pentru că zona este traversată de reţelele de înaltă tensiune.

Pe locul doi în ţară la puritatea aerului

Zona unde urmează să se construiască microstaţiunea este deosebit de frumuoasă, iar aerul este foarte curat. Potrivit primarului Aristide Şerbănescu, în urmă unor măsurători efectuate în urmă cu mai mulţi ani de către Ministerul Mediului şi Pădurilor a reieşit că Schela este pe locul doi pe ţară în privinţa purităţii aerului. „O condiţie a dezvoltării turistice este reabilitarea drumului judeţean. Acest drum trebuie modernizat pentru a permite accesul indiferent de vreme. Investiţia nu se poate realiza fără ca, în prealabil, să fie rezolvată infrastructura. Sperăm că proiectul va fi spijinit de Consiliul Judeţean, care are în adminisrare acest drum“, a precizat primarul Aristide Şerbănescu.

Parc de eoliene

Primăria comunei Schela va încheia, săptămâna viitoare, un protocol cu o firmă portugheză în vederea construirii, tot în zona unde se are în vedere construirea micro staţiunii, a unui parc de eoliene. „În total vor fi 31, din care 15 se vor afla pe teritoriul comunei Schela, iar restul în judeţul Hunedoara. Fiecare va produce doi megawaţi“, a adăugat Aristide Şerbănescu.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite