Târgu-Jiu: Şase sute de maidanezi, fără mâncare de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nouă tone de mâncare lunar consumă câinii aflaţi în padocul Asociaţiei Pro Animals
Nouă tone de mâncare lunar consumă câinii aflaţi în padocul Asociaţiei Pro Animals

Câinii găzduiţi în padocul din zona Narciselor au hrană doar pentru câteva zile. Adăpostul este administrat de Asociaţia Pro Animals, care este nevoită să facă apel la populaţie şi instituţii pentru a obţine bani de hrană.

Mâncarea pentru cei 600 de câini aflaţi în padocul din zona Narciselor este pe sfârşite. Adăpostul este administrat de Asociaţia Pro Animals, care se ocupă de asigurarea hranei şi asistenţei medicale. „Ne descurcăm foarte greu şi de aceea vreau să fac un apel la toţi iubitorii de animale să ne ajute. Avem nevoie în primul rând de hrană, dar şi de scândură, paie, vase pentru apă“, a declarat Carmena Şerbănoiu, preşedinta Asociaţiei Pro Animals.

Hrană pe datorie

Nouă tone de mâncare lunar consumă câinii aflaţi în padocul Asociaţiei Pro Animals. Pentru a putea îngriji animalele, asociaţia a luat hrană pe datorie de la o fabrică de mâncare pentru câini din Bucureşti. „Nu am putut să ne achităm datoriile şi nu mai vor să ne dea mâncare. În perioada de iarnă câinii trebuie să mănânce mai mult şi mai consistent“, a spus Carmena Şerbănoiu.



Noi ne luptăm să ţinem 600 de câini, iar primăria îngrijeşte doar 200 de câini în adăpostul pe care îl are. La Serviciul de Ecarisaj al Primăriei sunt 17 angajaţi, iar noi avem doar două persoane. Cu toate că ne descurcăm greu cu banii, căutăm să angajăm îngrijitori pentru adăpost“, a mai declarat Şerbănoiu.

image
image

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, a propus ca maidanezii să fie mutaţi la padocul deschis de municipalitate: „Nu ştiu care este situaţia câinilor de la padocul gestionat de Asociaţia «Pro Animals». Le-am oferit varianta să mute câini la noul adăpost al primăriei, dar nu am primit niciun răspuns. Vom avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiei“.

În replică, preşedinta de la Pro Animals a precizat că nu sunt condiţii pentru adăpostirea unui număr aşa de mare de câini: „E o propunere aberantă. Ar însemna ca toţi câinii să moară a doua zi. Acolo sunt 200 de câini şi rata de deces în rândul lor este foarte mare, pentru că nu sunt condiţii“.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite