Târgu-Jiu: Şase suflete au rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce casa le-a fost distrusă de alunecări de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O casă din satul Valea Bisericii, al comunei Samarineşti, a fost distrusă de alunecările de teren. Cele şase persoane care locuiau în ea au reuşit să-şi strângă toate bunurile cu ajutorul vecinilor.

Primarul comunei Samarineşti, Marian Ardeiu,a declarat că familia lui Nicolae Bejenaru a fost ajutată ieri să ia inclusiv ţigla de pe casă şi se aşteaptă ca, dintr-un moment în altul,locuinţa să se prăbuşească: „A avut loc o alunecare masivă de teren în valea Bisericii, în zona obârşia. Am salvat bunurile, animalele, inclusiv ţigla de pe casă. Ieri dimineaţă au început alunecările de teren şi au sărit oamenii în ajutor, aproximativ 50 de oameni. Este vorba despre familia lui Nicolae Bejenaru, un bărbat de 65 de ani. Şase persoane locuiau în această casă, printre care şi un copil de şase ani, pe care l-am luat la mine acasă. Părinţii lui aveau o casă în lucru şi s-au dus acolo. Gospodăria era chiar la limita alunecarilor şi credem  că s-a produs din cauza fostei activităţi miniere de la Mina Boca, pentru că altfel nu se explică, zona e bine împădurită. Casa e din structura de lemn şi este încă în poziţie orizontală, dar e fugită un metru si jumătate de fundaţie. Cred că până mâine se răstoarnă. Am anunţat Prefectura Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj".

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite