Târgu-Jiu: Şase şoferi inconştienţi riscă să-şi petreacă următorii cinci ani în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore, poliţiştii gorjeni au desfăşurat mai multe acţiuni pentru depistarea şoferilor care se urcă băuţi la volan, depistând cu această ocazie şase gorjeni aflaţi sub aburii alcoolului.

Patru din cei şase şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice s-au ales cu dosare penale, întrucât concentraţia a depăşit limita legală. Fapta se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Primul conducător auto depistat aseară de poliţişti pe străzile oraşului Bumbeşti-Jiu este din comuna Schela şi a  prezentat o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au urmat apoi alţi cinci gorjeni care se plimbau nestingheriţi cu maşina, deşi era ameţiţi de băutură.

 „Aseară, la ora 22.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu l-au depistat în trafic pe B.A., în vârstă de 38 ani, din Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lotrului, având o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Azi-dimineaţă, în jurul orei 05.30, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe G.F.M., de 43 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 – Iezureni, având o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un sfert de oră mai târziu, lucrătorii Serviciului Rutier l-au depistat pe M.P., de 39 ani, din localitatea Curtişoara, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 - Iezureni, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat“, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

 Toţi cei şase şoferi au fost conduşi la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

„Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

Astfel, este prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge“, avertizează oamenii legii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite