Târgu-Jiu: Şase luni de închisoare pentru tăiere ilegală de brazi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei
Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei

Poliţiştii gorjeni anunţă că vor continua acţiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierii ilegale a brazilor de Crăciun.

Oamenii legii avertizează că tăierea ilegală a pomilor de iarnă, precum şi comercializarea acestora fără documente de provenienţă, se pedepseşte cu închisoare de la două luni la şase luni sau se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

Tăierea ilegală a brazilor de Crăciun, precum şi transportul ori comercializarea acestora fără documente de provenienţă, se sancţionează cu închisoare de la două luni la şase luni sau cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

Dacă valoarea prejudiciului produs, prin tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, este de cel puţin cinci ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, la data constatării faptei, constituie infracţiune silvică şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 4 ani sau cu amendă“, avertizează Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite