Târgu-Jiu: Sărmanii au primit pachete mai sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu. Primarul a fost alături de nevoiaşi
Târgu-Jiu. Primarul a fost alături de nevoiaşi

Pentru a nu reduce numărul beneficiarilor, autorităţile au decis să micşoreze valoarea pachetelor. Zeci de persoane din Târgu-Jiu s-au înghesuit astăzi la Cantina de Ajutor Social să îşi ridice alimentele pentru sărbătorile de iarnă.

Peste 2.300 de persoane din municipiul Târgu-Jiu au depus cereri pentru a beneficia de ajutoare pentru sărbătorile de iarnă, însă numărul celor care vor primi pachete este de 1.600. Încă de la primele ore ale dimineţii, nevoiaşii s-au înghesuit la Cantina de Ajutor din cadrul Diecţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS), de unde şi-au ridicat pachetele. Majoritatea nu au venituri şi trăiesc de pe o zi pe alta. „Nu am niciun fel de venit şi am patru copii, care servesc zilnic masa la cantină. Ne descurcăm din alocaţia celor mici şi din ce mai câştig şi eu, că muncesc cu ziua. Ne prind bine pachetele de sărbători, nu aveam cu ce să cumpărăm mâncare“, spune Victor Oproiu, în vârstă de 40 de ani.


Trăiesc din alocaţiile copiilor


Domnica Cazan are 31 de ani, cinci copii şi niciun venit. „Soţul nu lucrează nici el, ne descurcăm foarte greu, doar din alocaţia copiilor“, adaugă femeia. În aceeaşi situaţie este şi Ana Pandelie, care are 27 de ani şi patru micuţi de hrănit. „Ne descurcăm foarte greu şi nu avem bani să cumpărăm mâncare. Ne bucurăm că am primit aceste pachete, ne sunt de mare folos acum de sărbători“, spune tânăra.  Nevoiaşii au primit câte un pachet cu făină, orez, cârnaţi, şunculiţă, cozonac şi dulciuri. „Consider că e un gest de respect pentru cei care nu au posibilităţi să îşi asigure produsele necesare pentru Crăciun şi Anul Nou“, a spus primarul Florin Cârciumaru.


Mai puţin pentru mai mulţi


Anul acesta, valoarea alimentelor este aproape la jumătate faţă de anul trecut, valorând doar 40 de lei de persoană. „Am avut de ales între a reduce numărul beneficiarilor sau al valorii produselor. Am zis că e mai bine să dăm mai multe pachete, chair dacă valoarea lor este mai mică“, a precizat directoarea DPPS, Teodora Ciobanu. Cei care beneficiază de ajutor social vor primi şi câte un carnet cu cinci bonuri, în valoare de 10 lei fiecare, oferite de Crucea Roşie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite