Târgu-Jiu: Sărăcia, porţionată în şedinţă de consiliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene au repartizat 25 de milioane de lei celor 70 de localităţi gorjene, fondurile dovedindu-se insuficiente. Unii primari acuză faptul că împărţirea s-a făcut pe criterii politice şi spun că vor fi nevoiţi să se împrumute în banci pentru acoperirea cheltuielilor.

Fondurile  repartizate în şedinţa Consiliului Judeţean Gorj sunt destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală şi proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pentru anul 2011. Distribuirea banilor a fost aprobată, în cele din urmă, deşi unii dintre aleşi au votat împotrivă, iar alţii s-au abţinut. Sumele în discuţie provin din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din impozitul pe venit. Cele mai multe fonduri le-a primit municipiul Târgu-Jiu: 2.265.000 de lei. Pe locul second s-a situat municipiul Motru, cu 1.800.000 de lei.

Baia de Fier, campioană între comune

Cea mai mare sumă repartizată comunelor a fost primită de Primăria Baia de Fier. Astfel, consilierii au aprobat alocarea a 850.000 de lei. „Nouă ne-ar trebui 150.000 de lei să ne achităm datoriile cu privire la lucrările de canalizare, pârtia de schi şi telescaunul din Rânca. Mai avem şi un alt proiect în derulare, care constă în modernizarea drumului din comunitatea de rudari, amenajarea unei băi comunale şi a unei spălătorii“, a declarat Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier. La polul opus se află localităţile Fărcăşeşti şi Săuleşti, care au primit doar câte 100.000 de lei. Primarii sunt de părere că fondurile au fost împărţite pe criterii politice. „Banii nu s-au repartizat în funcţie de necesităţile comunei, ci pe criterii politice. Sigur că aceşti bani nu ajung pentru proiectele deja demarate. Voi împrumuta bani din bancă sau voi lua de la salarii ori de la alte capitole ale bugetului“, a precizat Constantin Drăghici, primarul din Săuleşti.

Proiecte prioritare la Târgu-Jiu


Suma votată de consilierii judeţeni pentru bugetul municipiului Târgu-Jiu va fi cheltuită în acest an pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, de asfaltare a drumurilor afectate de intemperiile din timpul iernii, precum şi pentru construirea de noi grădiniţe.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite