Târgu-Jiu: Şapte patroni, sancţionaţi pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda controalelor repetate ale inspectorilor de muncă, unii dintre agenţii economici gorjeni nu par să renunţe la angajarea fără contract de muncă a personalului. Recent, au fost depistate zece persoane muncind la negru în domeniul construcţiilor şi creşterea animalelor .

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au desfăşurat în săptămâna 14 - 17 iunie mai multe acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă după cum urmează:

           În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 25 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Au fost  depistaţi şapte angajatori care utilizau „muncă la negru” având zece persoane fără forme legale de angajare (dintre care 1 femeie). Au fost aplicate şapte sancţiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 100.000 lei.
  Societăţile sancţionate aveau ca obiect de activitate comerţ, construcţii, creşterea animalelor. În total au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale la 11 angajatori, dintre care 11 amenzi în valoare totală de 111.500 lei.
         
          În domeniul  sănătăţii şi securităţii în muncă au fost efectuate un număr de 23 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi au fost aplicate 47 sancţiuni în valoare de 26.500 lei. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite