Târgu-Jiu: Sacrificii pentru paza operelor lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Dan Untaru şi Maria Coiculescu păzesc operele
Târgu-Jiu: Dan Untaru şi Maria Coiculescu păzesc operele

Pentru a asigura paza operelor, s-a renunţat la patrule de ordine publică în mai multe zone ale oraşului, printre care Gara, Autogara şi centrul pietonal.

În cadrul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu mai lucrează în prezent doar 96 de angajaţi, restul de 230 fiind în şomaj. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a precizat că suplimentărea numărului acestora este necesară, pentru că primăria are nevoie de cel puţin 54 de poliţişti care să asigure paza obiectivelor din oraş. „Nu renunţăm şi insistăm pentru a obţine avizul de suplimentare, astfel încât să ne acoperim posturile de pază la Ansamblul Monumental Calea Eroilor. În maxim o săptămână vom obţine avizul. Selecţia poliţiştilor va fi făcută de către reprezentanţi ai primăriei şi ai Consiliului Local“, a precizat Florin Cârciumaru.


Operele, păzite non-stop


Monumentele sunt păzite 24 de ore din 24 de cel puţin doi poliţişti comunitari. „Am fost la Ordine Publică, iar de o săptămână asigur paza operelor în Parcul Central. Este o responsabilitate mare, pentru că sunt opere de artă cu o valoare inestimabilă. O să fie mai dificil fără ceilalţi colegi, mai ales că vin şi sărbătorile, trebuie asigurate foarte multe zone şi este nevoie de o suplimentare“, spune poliţistul comunitar Dan Untaru. „Am asigurat paza în Parcul Coloanei Infinitului, iar de o săptămână sunt în Parcul Central. Se simte lipsa celorlaţi angajaţi, ar fi foarte bună o suplimentare“, spune Maria Coiculescu, o altă poliţistă comunitară.


Atribuţii multe, angajaţi puţini


„Cu un efectiv de 96 de oameni, activitatea se desfăşoară foarte greu, pentru că avem atribuţii de ordine şi siguranţă publică, control mediu, fluidizare trafic, control comercial, dispecerizare şi monitorizare. E greu să îi împărţim. Complexul lui Brâncuşi trebuie păzit 24 de ore din 24. Va fi nevoie de o foarte bună mobilitate şi un nivel ridicat de profesionalism, fără concedii medicale şi fără chiulangii“, a precizat Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, Ion Tudor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite