Târgu-Jiu: S-au urcat la volan după ce au întrecut măsura la băutură în ziua de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei gorjeni au fost depistaţi în ultimele 24 de ore la volanul unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia vor fi pietoni în următoarele trei luni şi vor plăti o amendă usturătoare.

Primul bărbat aflat în această situaţie a fost depistat aseară, în jurul orei 20.00, pe raza oraşului Turceni. Şoferul în vârstă de 42 ani avea o concentraţie alcoolică  de 0,56 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, fiindu-i întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

După aproximativ trei ore, un alt gorjean care a întrecut măsura la băutură a fost oprit în trafic de poliţişti. „La ora 23.15,  poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj l-au depistat pe F.C.C., 21 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în  timp ce conducea  un autoturism, pe DC 91 Tămăşeşti, având o concentraţie alcoolică  de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj. Şi acesta s-a ales cu dosar penal şi cu o amendă.

Azi-noapte, la ora 02.45, un tânăr de 23 a continuat lista şoferilor care s-au urcat la volan în stare de ebrietate.

„D.C.M., în vârstă de 23 de ani, din comuna Băleşti, a fost depistat în  timp ce conducea  un autoturism pe DC Stolojani, având  o concentraţie alcoolică  de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Reamintim că fapta de a conduce un autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice se sancţionează cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile şi cu 9-20 puncte amendă. Legea pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge", avertizează Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite