Târgu-Jiu: S-au judecat zece ani pentru un apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţa din Târgu-Jiu este ocupată şi acum de o altă familie, cu toate că a pierdut procesul. Două pensionare şi o femeie care trăieşte din ajutorul social nu au putut să intre în posesia apartamentului moştenit de la tatăl lor.

Trei fiice ale unui bătrân din Târgu-Jiu, s-au judecat timp de zece ani pentru a obţine apartamentul lăsat moştenire de tatăl lor. Nici acum nu au reuşit să se mute în locuinţa cu două camere din cartierul Griviţa, cu toate că au câştigat procesul cu sentinţă definitivă şi irevocabilă, pentru că nu mai au bani să plătească punerea în executare a hotărârii judecătoreşti şi să evacueze familia care locuieşte în mod abuziv. „Ne costă cam 3000 de lei pentru a plăti executarea hotărârii judecătoreşti. Nu avem aceşti bani, pentru că veniturile moştenitorilor sunt reduse. Mariana şi Viorica Lăzărăroiu, două dintre fiicele defunctului, sunt pensionare, iar Ghiorghiţa Mărgulescu, fata vitregă, trăieşte din ajutorul social. Am cheltuit pe aceste procese în jur de 20.000 de lei, în condiţiile în care nu am avut nicio vină că s-a ajuns aici. Mai mult decât atât, nu am putut să ne folosim de acest bun pe o perioadă de zece ani. Şi acum apartamentul este ocupat de o familie care stă în mod abuziv“, spune Cristian Negrea, nepotului bătrânului decedat şi reprezentantul legal al moştenitorilor.

Apartament vândut cu chitanţă de mână


Totul a începu în anul 2000, după decesul lui Constantin Lăzăroiu. Moştenitorii au dorit să intre în posesia apartamentului, dar au constatat că este ocupat de o altă familie. „Au susţinut că au cumpărat apartamentul cu suma de 3000 de lei şi au prezentat o chitanţă de mână sub semnătură privată. Evaluarea făcută de notar reieşea că apartamentul avea o valoare, la vremea respectivă de 12.700 de lei. Familia respectivă, din care face parte o verişoară a lui Constantin Lăzăroiu, a mers la Primăria Târgu-Jiu şi a susţinut că este singura moştenitoare. Procesul a început la Judecătoria Târgu-Jiu în anul 2000 şi s-a terminat în anul 2010. Ne-am plimbat pe la toate instanţele: Judecătoria, Tribunal, Curtea de Apel Craiova şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până la urmă am câştigat la Curtea de Apel Craiova“, povesteşte Cristian Negrea.

Chitanţa de mână a fost falsă

În paralel cu procesele s-a desfăşurat şi ancheta penală. Expertizele efectuate au arătat că semnăturile au fost falsificate. „Nu a fost nimeni tras la răspundere penală pentru că răspunsul procurorului a fost că faptele s-au prescris“, a precizat Cristian Negrea. Am încercat să obţinem şi punctul de vedere al familiei care ocupă apartamentul pentru care s-au derulat procese pe o perioadă de zece ani, dar nu a răspuns nimeni, cu toate că geamurile ferestrelor erau deschise, semn că în casă se afla cineva.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite