Târgu-Jiu: S-au aruncat în râul Gilort ca să scoată crucea din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi tineri din Bălceşti s-au aruncat în Gilort
Doi tineri din Bălceşti s-au aruncat în Gilort

Doi tineri din satul Bălceşti s-au aruncat în râul Gilort ca să scoată crucea din apa rece.

Crucea aruncată astăzi în apa râului Gilort de către preotul satului Bălceşti, din comuna Bengeşti Ciocadia, a fost prinsă de un tânăr de 29 de ani. Daniel Buciu crede ca-i va purta noroc şi va avea parte tot anul de sănătate: „Nu este frig. E pentru prima dată când mă arunc după cruce în apă. O să-mi poarte noroc şi o să fiu sănătos tot anul“.

image

În râul Gilort s-au aruncat doi tineri pentru a lua crucea. Marian Ciungu, în vârstă de 23 de ani, este un veteran. Acesta s-a aruncat de patru ori până acum în apa rece, dar niciodată nu s-a îmbolnăvit. „Mă simt bine. Am prins crucea de două ori. Apa e rece, dar nu am răcit niciodată şi nici în cursul anului. Nu răcesc deloc şi mie îmi place să sar în apă după cruce. Chiar vroiam să  sară mai mulţi cu mine, dar nu au vrut“.
Această tradiţie este foarte veche în satul Bălceşti. „De când eram eu mic copil aşa se face de Bobotează. Preotul aruncă crucea în apă şi tinerii se aruncă după ea să o scoată. Se spune că cel care o prinde va avea noroc şi sănătate tot anul“, ne-a spus o bătrână din satul Bălceşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite