Târgu-Jiu: S-a dat startul la sezonul de rafting pe Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii gorjeni, împreună cu jurnaliştii şi câţiva handbalişti au testat astăzi râul Jiu. Traseul de rafting începe la Lainici şi se termină la Bumbeşti Jiu, având o lungime de 12 kilometri şi o diferenţă de nivel 200 de metri.

Zece jurnalişti şi câţiva membri de la Echipa de Handbal Energia Rovinari, invitaţi pentru bunele rezultate obţinute, împreună cu salvamontiştii gorjeni, au deschis astăzi sezonul la rafting. „Facem practic o verificare a traseului, să dăm acceptul pentru deschiderea sezonului. Avem la dispoziţie trei bărci şi echipamente de la un operator de turism“, spune şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. „Este al doilea an când mă urc într-o barcă şi particip la deschiderea sezonului de rafting. Am acceptat provocarea pentru că mi-a plăcut foarte mult şi am avut parte de senzaţii tari. Este foarte frumos, mi-a fost frică la început, dar, având în vedere că i-am avut pe cei de la Salvamont în barcă, am prins curaj“, spune corespondentul Antenei 1, Corina Belteu.


Prima coborâre a avut loc acum 40 de ani


Jiul este cel mai bun râu de rafting din România. Primele testări au fost făcute în anul 1970, de către coborâtori din Germania şi România, apoi coborârile au fost foarte rare, întrucât Jiul era poluat din cauza cărbunelui. După revoluţie, odată cu închiderea minelor, Jiul a devenit limpede şi primele coborâri de probă au fost făcute de către membii Serviciului de Salvamont Gorj, împreună cu specialişti din Franţa. Aceştia au confirmat potenţialul râului şi această activitate a fost introdusă şi promovată ca activitate turistică în Gorj. În 2004, raftingul a fost prezentat în cadrul Programului România Gorj Aventura, care cuprinde mai multe activităţi, fiind conceput de Salvamont şi declarat cel mai atractiv program turistic de pe piaţa românească.

Sute de turişti practică rafting


De-a lungul timpului, operatorii din turism au preluat acest program, l-au dezvoltat şi de la an la din ce în ce mai mulţi turişti vin şi practică raftingul. Coborârile costă între 30 de euro la 100 de euro, în funcţii de condiţiile oferite de agenţii de turism. Traseul este corespunzător activităţii de agrement turistic, având un grad de dificultate de la II la IV.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite