GALERIE FOTO Romii riscă să rămână fără palate din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Publică de Venituri Târgu-Jiu are de recuperat până la sfârşitul acestei luni datorii de zece milioane de lei de la cetăţenii care nu şi-au plătit impozitele pentru locuinţe, autoturisme şi terenuri. Recordul este atins de romii cu palate, din municipiu, care sunt la un pas de executare silită pentru că au ignorat toate somaţiile primite până acum.

Printre datornici se numără şi şoferii care nu şi-au achitat amenzile, dar datoria acestora este neînsemnată în comparaţie cu cea a romilor din cartierul târgujian Meteor, care au case construite pe suprafeţe mari de teren şi maşini de lux pentru care nu şi-au plătit impozitul. Reprezentanţii Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu a emis somaţii pentru aproximativ 40.000 de persoane. În cazul în care contribuabilii nu se vor prezenta la sediul instituţiei să achite aceste sume vor fi executaţi silit chiar de sărbători.

Se plâng că n-au bani să-şi încălzească palatele

Romii din Meteor se plâng că au fost loviţi de criză. „Eu mi-am construit casa atunci când lucrurile mergeau bine pentru noi, colectam fierul vechi şi făceam bani frumoşi, dar au pus tot felul de condiţii şi nu ne-au mai dat voie. Acum trăim foarte greu. Majoritatea romilor din Meteor sunt acum şomeri. Nu ne mai permitem să încălzim toată casa. Nici impozitele nu le mai putem achita. Ne-au lăsat somaţii, dar nu mai sunt bani să plătim. Am primit şi documente pentru sechestru”, a spus Ion Mihai, unul dintre proprietarul unui palat.

Datoriile romilor la bugetul local au ajuns la 500.000 de lei

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

„Recuperăm foarte puţin din restanţele pe care le înregistrează şi numai prin deplasarea noastră în cartierul respectiv”, a precizat Maria Budulan, şefa Direcţiei  Publice de Venituri Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite