Târgu-Jiu: Rodica Popescu, responsabilă de soarta a 120 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea Grădiniţei cu Program Normal Nr. 27 din Târgu-Jiu s-a implicat în numeroase activităţi cultural-artistice şi a publicat articole în reviste de specialitate.

Provine dintr-o familie modestă, tatăl a fost revizor la Căile Ferate Române, iar mama muncitoare la Cooperativa Agricolă de Producţie. A copilărit în Curtişoara, localitate care aparţine de oraşul Bumbeşti-Jiu, acolo unde a urmat şi şcoala generală, fiind o elevă silitoare, cu rezultate de excepţie. În 1970, a fost admisă cu media 10 la secţia Educatori a Liceului Pedagogic din Târgu-Jiu.

Cinci ani de navetă

În copilărie îmi plăcea foarte mult să citesc şi să tricotez, să cos. Mama a fost cea care m-a sfătuit să mă fac dăscăliţă, pentru că îmi plăceau copiii. În 1975 am  primit repartiţie la Casa de Copii Preşcolari din Novaci, unde am ocupat postul de educatoare timp de cinci ani. Ulterior am susţinut un examen de ocupare a unui post de educator la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 12 din Târgu-Jiu pentru că mi-am dorit să fiu aproape de casă. În timp s-a transformat în Grădiniţa cu Program Normal Nr. 27. De 20 de ani sunt directorul acestei unităţi şi am o experienţă de 35 de ani în învăţământ“, povesteşte Rodica Popescu. A format zece generaţii de copii, a desfăşurat activităţi la cercurile pedagogice şi la comisiile metodice şi a organizat numeroase proiecte şi programe artistice. „Am învăţat un grup de fetiţe dansul cu urcioarele denumit „Româncuţele“. La fiecare sărbătoare sau eveniment şcolar ele apăreau pe scena Casei de Cultură Târgu-Jiu. Acum doi ani m-am implicat în proiectul educaţional Earth Celebration, iniţiat de o şcoală din Buzău în colaborare cu Comisia Naţională a României UNESCO, iar copiii noştri au participat la concursuri cu lucrări de pictură, desen şi colaj. De asemenea, am  luat parte la Kalokagathia, proiect naţional de stimulare a interesului pentru educaţie fizică şi sport. Am urmărit să le stârnesc micuţilor interesul pentru sport prin jocuri, exerciţii fizice, dansuri populare, concursuri, plimbări şi drumeţii. De asemenea, am organizat proiecte pentru dezvoltarea dragostei faţă de natură şi a dorinţei de a o proteja“, mărturiseşte educatoarea. Deţinătoare a mai multor gradaţii de merit, Rodica Popescu a publicat articole privind activităţile desfăşurate în reviste de specialitate din ţară şi în ziare locale.

Care este cel mai important aspect al vieţii dumneavoastră?

Copiii mei. De-a lungul timpului am făcut totul pentru a ajunge oameni de valoare. Unul dintre băieţi ocupă funcţia de project manager la o fi rmă internaţională din Turcia şi îmi doresc să merg să îl vizitez.

 Ce înseamnă pentru dumneavoastră meseria de educator?

Este frumoasă, dar în acelaşi timp este o activitate grea. Am în grijă 120 de copii, iar acest lucru înseamnă o mare responsabilitate.


Ce-i place: Muzica, modestia, corectitudinea. În timpul liber adoră să gătească şi să se ocupe de grădinărit. Aleile din curtea casei sale de la ţară sunt pline de plante, în special de trandafiri şi fl ori de toamnă.

Ce nu-i place: Lăudăroşii, mincinoşii, invidioşii, precum şi persoanele care nu se ţin de cuvânt. Este un om perfecţionist, ambiţios şi de aceea este foarte atentă la detalii. Nu-i place să fi e supărată pe cineva mult timp.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite