Târgu-Jiu: Riscă 20 de ani după gratii pentru ţeapă cu locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi administratori ai unor firme din Progoria, Valeria Trancă şi Gheorghe Daniel Trancă, mamă şi fiu, au încheiat contracte de muncă fictive, pentru a obţine subvenţii. Prin activitatea infracţională desfăşurată timp de trei ani, aceştia au reuşit să creeze un prejudiciu de aproape 800.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor: Trancă Valeria şi Trancă Gheorghe-Daniel, pentru comiterea de infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, în formă continuată, pedeapsa prevăzută de lege fiind de la 10 la 20 de ani închisoare şi interzicerea unor drepturi. „Parchetul a reţinut în actul de inculpare că cei doi inculpaţi, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii  infracţionale, în calitate de administratori ai două societăţi comerciale din comuna Prigoria, judeţul Gorj, în perioada 2007-2010 au efectuat în mod repetat şi conjugat angajări fictive de persoane prin falsificarea documentelor de angajare şi au folosit aceste înscrisuri pentru a induce în eroare pe funcţionarii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj, beneficiind astfel în mod ilegal de subvenţii pentru sine şi de indemnizaţii de şomaj pentru persoanele angajate fictiv, prejudiciul total adus bugetului asigurărilor pentru şomaj fiind în sumă de 762.067 lei“, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean, Cristina Ciobanu. 

image

Valeria Trancă


Cei doi inculpaţi au procedat la încheierea unor contracte de muncă fictive cu 33 de persoane în cazul societăţii comerciale administrată de inculpata Trancă Valeria şi cu 25 de persoane în cazul societăţii comerciale administrată de inculpatul Trancă Gheorghe-Daniel. Aceştia au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi pe data de 21 septembrie anul acesta.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite