Târgu-Jiu: Reţinut de poliţişti după ce a furat o ţeavă dintr-un colector de petrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 41 de ani a fost reţinut de poliţiştii oraşului Ţicleni, fiind suspectat că a sustras 36 metri liniari de ţeavă din colectorul prin care se pompa ţiţei.

Duminică seara, în jurul orei 23:30, poliţiştii din Ţicleni au fost sesizaţi de către un angajat al unei societăţi comerciale din Ţicleni, despre faptul că în timpul procesului de producţie (pompare ţiţei), a constatat sustragerea a circa 36 metri liniari de ţeavă cu diametrul de 11 cm din colectorul metalic de ţiţei ce asigură legătura între două parcuri petroliere, pe sol fiind deversat produs petrolier.
Ca urmare a cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat suspectul. S-a stabilit că Mihai Ţârcă, de 41 ani, din oraşul Ţicleni, a tăiat şi sustras 36 metri liniari de ţeavă din colectorul metalic de ţiţei, pe care i-a transportat prin târâre, cu tractorul proprietate personală, până în apropierea locuinţei sale, situată la circa 6 km de locul faptei, unde a abandonat-o.
În urma comiterii acestei fapte, pe sol s-a deversat cantitatea de aproximativ 500 litri ţiţei, fiind necesară intervenţia reprezentanţilor societăţii, care au luat măsuri de limitare a pagubelor produse mediului înconjurător.
Ţeava sustrasă a fost restituită unităţii păgubite. Valoarea prejudiciului creat în acest caz depăşeşte suma de 19.000 lei.
Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.
Suspectul a fost prezentat, cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite