Reprezintă interesele elevilor gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre liderii elevilor din judeţul Gorj şi îi place ca proiectele în care se implică să le ducă la bun sfârşit.

Are calităţi de lider şi asta se observă din capacitatea de comunicare pe care o are. Şi-a demonstrat abilităţile şi a devenit vicepreşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor, fiind votată de aproape toşi elevii prezenţi. „Ca şefă de clasă, făceam parte din Consiliul Şcolar al Elevilor. Am observat activitatea pe care o are biroul executiv al consiliului, am apreciat ceea ce şi mi-am dorit să candidez şi să ocup un post de conducere. Alegerile au avut loc în toamna anului trecut. Au fost mai mulţi candidaţi. Am susţinut un discurs în care am motivat dorinţa mea de a deveni preşedintă a Consliului Şcolar şi am prezentat un plan de activitate concret. Mi-am propus să desfăşor activităţi pentru ca elevilor să le placă ceea ce fac. Au fost trei posturi de vicepreşedinte şi eu am ocupat unul dintre ele“, ne spune lidera elevilor din Gorj. Unul dintre proiectele care au început să prindă contur este amenajarea uui părculeţ în faţa liceului la care învaţă. „Am plantat câţiva pomi şi încercăm să luăm şi mai multe bănci. O altă acţiune de care sunt foarte mândră a fost Ora Pământului pe care am şi coordonat-o. Au fost susţinute o serie de referate despre ecologie şi ora pământului ca eveniment tradiţional“, ne spune Ancuţa.

Revoltată de lipsa de viziune şi de interes

Vicepreşedinta elevilor gorjeni este revoltată de lipsa de viziune şi de interes: „Mă lovesc cel mai mult de faptul că oamenii nu au viziune şi nu sunt deschişi către altceva. Dezinteresul este generalizat. Mă bucură să văd că oamenii realizează aumite lucruri şi se pot schimba pentru că e o mare lipsa de viziune la multe persoane. Eu trebuie să spun părerea elevilor. Din moment ce m-au ales, eu trebuie să-i reprezint. Nu pot să-mi exprim ideile mele, ci pe cele ale elevilor“.

Îşi doreşte un sediu adevărat

Cea mai mare problemă pe care o are Consiliului Judeţean al Elevilor este lipsa un sediu adevărat. Consiliul are sediul la Palatul Copiilor, dar acesta este destul de mare pentru întâlnirile elevilor şi de multe ori este ocupat cu alte activităţi. „Avem sediu la Palatul Copiilor, dar comunicăm mai mult pe Internet şi prin intermediul site-urilor. Îmi doresc să avem cu adevărat un sediu unde să merg şi să avem un anumit program de funcţionare. Suntem prea mulţi să ne strângem într-o sală. La Palatul Copiilor nu avem loc“, ne spune Ancuţa Stoican. Aceasta a lucrat chiar la statutul elevilor. A avut ocazia să discute şi să pună întrebări persoanelor responsabile din Ministerul Educaţiei care s-au ocupat de conceperea statutului elevului.
 


Profil

Născută. 16 august 1994, la Târgu-Cărbuneşti.
Studii. Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu
Experienţă. Este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor din acest an.
Familie. O soră mai mare.

Ce-i place
Apreciez voluntariatul şi implicarea în diferite acţiuni şi activităţi ce vizează îmbunătăţirea imaginii sau viziunii pe care o au tinerii din ziua de azi. Îmi place să dansez şi să merg cu rolele. Ador ieşirile cu prietenii.

Ce nu-i place
Indiferenţa arătată din ce în ce mai mult faţă de valori şi persoanele care au reuşite foarte mari. Este o chestie care se perpetuează. Nu suport faptul că în România nu se apreciează voluntariatul şi acţiunile extraşcolare. Nu îmi place ipocrizia şi superficialitatea societăţii în care trăim.

Întrebări şi răspunsuri
Reuşeşti să faci faţă cerinţelor postului pe care-l ocupi, dar şi exigenţelor cadrelor didactice?
Consider că în momentul în care alegi să te implici în ceva trebuie să-ţi asumi şi responsabilitatea, iar, dacă eu am ales să fiu în această funcţie, mi-am asumat şi responsabilitatea de a-mi menţine acelaşi nivel la şcoală.

Îţi doreşti să candidezi pentru funcţia de preşedite al elevilor?
Un lider trebuie să fie moderat, să afie capabil să asculte, dar şi să-şi impună părerea atunci când este cazul. Consider că aş fi potrivită ca lider şi pe viitor ca preşedinte , dar nu constituie un scop pentru mine. Voi candida, dacă voi vedea că sunt candidaţi mai slabi decât mine.






Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite