Reparaţii de mântuială pe drumul dintre Târgu Jiu şi Bumbeşti Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile circulă cu viteză extrem de redusă
Maşinile circulă cu viteză extrem de redusă

Lucrări de reparaţii insuficiente pe tronsonul Drumului Naţional 66, care leagă municipiul Târgu-Jiu de oraşul Bumbeşti-Jiu. Firma maghiară Vegyepszer a lăsat drumul în paragină, cu toate că, până la această dată, lucrările de modernizare ar fi trebuit finalizate.

Drumul dintre Târgu-Jiu şi Bumbeşti Jiu, care reprezintă o poartă de intrare în Oltenia, dinspre Ardeal, se află într-o stare catastrofală. Tronsonul nu a fost modernizat, iar lucrările de reparaţie înainte de venirea sezonului rece au fost făcute de mântuială. Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumurilor Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, a precizat  reparaţiile efectuate sunt insuficiente: „Toate drumurile din Gorj sunt pregătite pentru iarnă, cu excepţia drumului dintre Târgu-Jiu şi Bumbeşti Jiu, DN 66, care se află în administrarea firmei maghiare Vegyepszer. Toată vara nu au făcut decât reparaţii, cam 6000 metri pătraţi, total insuficient pentru acest drum, care ar fi avut nevoie de reparaţii de 40.000 metri pătraţi.  Din  discuţiile pe care le-am avut s-au angajat că vor mai face reparaţii, inclusiv cor asigura semnalizarea, mă refer la marcaje“. Din aceste motive, drumul este evitat de majoritatea şoferilor care aleg rute ocolitoare. 

Situaţia este incertă

Contractul de modernizare a drumului a fost încheiat cu societatea Vegyepszer, care ar fi trebuit să finalizeze lucrările până în vara anului trceut. Valoarea acestuia se ridica la aproape 24 milioane de euro. Compania Naţională de Autostrăzi din Drumuri Naţionale din România nu a reziliat contractul şi a acordat mai multe termene. Firma maghiară a încercat să cesioneze contractul unei alte societăţi, dar nu s-a concretizat nimic. „Am purtat discuţii cu noua conducera a companiei şi au promis că vor limpezi situaţia, dar cred că anul acesta e mai târziu pentru a demara lucrările aşteptate. Contractul a mai primit o extensie de termen. Se poartă discuţii şi pentru o cesionare a contractului, dar nu se ştie când se va face. Au fost discuţii cu firma Eurovia, dar au eşuat“, a afirmat Dumitru Leuşten.
Vegyepszer nu a făcut aproape nimic. Reprezentanţii SDN Târgu-Jiu spun că doar  doar 5% din lucrări au fost realizate

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite