Târgu-Jiu: Reduceri considerabile la apartamente şi garsoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile tranzacţiilor imobiliare s-au redus cu 20 la sută
Preţurile tranzacţiilor imobiliare s-au redus cu 20 la sută

Apartamentele, casele şi terenurile s-au ieftinit cu încă 20 la sută faţă de anul trecut.  Unii proprietari fac reduceri considerabile pentru a-şi vinde locuinţele cât mai repede. 

Preţurile imobiliarelor a scăzut şi în acest an din cauza crizei care persistă da şi a scăderii puterii de cumpărare. Proprietarii de locuinţe au recurs la reduceri importante din cauza lipsei cererii şi a accesului deosebit de greu al populaţiei la credite. O garsonieră confort I, în zona centrală, se vindea în 2008 cu 150.000 de lei, iar în acest an preţul solicitat a scăzut şi la 80.000 de lei.
Lucica Bratu este proprietara unei garsoniere confort I, în zona Lido. Iniţial ceruse pe locuinţă 100.000 de lei, neinteresându-se nimeni, a redus din preţ 15.000 de lei. „O dau cu 85.000 de lei pentru că îmi trebuie urgent banii“, a spus femeia.


Lasă un sfert din valoarea apartamentului

Pentru un apartament cu trei camere, dintr-un bloc de cărămidă, situat în zona centrală se cere 350.000 de lei. Proprietara unei asemenea locuinţe renunţă la un sfert din valoare. „Fac o reducere de 60.000 de lei numai să găsesc cumpărător“, a spus Nicoleta Băcescu.
Cele ma ieftine locuinţe se vând în zonele Minerilor, Mioriţei, Debarcader, Hidrocentralei.  Dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut, un apartament cu două camere, confort doi, costa 160.000 de lei, în 2010 a scăzut la 90.000 de ei. „De la începutul anului am încheiat foarte puţine tranzacţii, încât le pot număra pe degetele de la o mână. S-a blocat şi oferta dat fiind că puterea de cumpărare este foarte mică. Având în vedere că şi terenurile s-au ieftinit, unii preferă să-şi facă o casă decât să mai cumpere o garsonieră s-au un apartament“, a declarat Sorin Torop, reprezentantul unei agenţii imobiliare dinTârgu-Jiu.
Sunt şi unii proprietari care cer acelaşi preţ practicat înainte de criză şi nu le pot vinde. „Proprietarii de locuinţe care negociază la preţ au şanse să le vândă, iar cei care practică preţurile dinainte de apariţia crizei nu reuşesc să le înstrăineze. Dintre locuinţe, garsonierele se caută cel mai mult“, ne-a spus Adela Bănete, agent imobiliar.

A scăzut şi preţul terenurilor

Cele mai ieftine terenuri sunt în zona Şişeşti.  Dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut, metru pătrat de teren era 50 de euro, acum a ajuns la 18 euro/mp. Cele mai scumpe rămân cele de pe strada Bicaz. Acestea nu s-au schimbat nici pe perioada crizei, metru pătrat variind între 100-120 de euro.

 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite